Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix
annonse
annonse

Fiskeriminister Harald T. Nesvik vil gi båter som driver med kaisalg av reker, dispensasjon fra påbudet om å bruke sorteringsrist i rekefisket.

– Jeg utvider regelen for Oslofjorden til å gjelde for alle fartøy som driver med kaisalg i sør. Formålet med dette er å ivareta et tradisjonelt, populært og viktig innslag på kaia på de stedene hvor det er kaisalg av reker og fisk fra lokale fiskefartøy, sier fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik (Frp).

De som søker om dispensasjon, må ha hatt kaisalg som en vesentlig driftsform før 1. desember 2018, på samme måte som i reglene som ble innført i Oslofjorden i 2018.

annonse

– Jeg er godt fornøyd med at fiskeriministeren nå har lyttet til våre innspill, og at rekefiskerne også i Stavanger får fortsette med det tradisjonelle rekesalget fra kaikanten i byen, sier stortingsrepresentant Roy Steffensen (Frp) fra Rogaland.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon