Rekefiskere får fortsette med salg fra kaikanten. Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix
annonse

Fiskeriminister Harald T. Nesvik vil gi båter som driver med kaisalg av reker, dispensasjon fra påbudet om å bruke sorteringsrist i rekefisket.

– Jeg utvider regelen for Oslofjorden til å gjelde for alle fartøy som driver med kaisalg i sør. Formålet med dette er å ivareta et tradisjonelt, populært og viktig innslag på kaia på de stedene hvor det er kaisalg av reker og fisk fra lokale fiskefartøy, sier fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik (Frp).

De som søker om dispensasjon, må ha hatt kaisalg som en vesentlig driftsform før 1. desember 2018, på samme måte som i reglene som ble innført i Oslofjorden i 2018.

annonse

– Jeg er godt fornøyd med at fiskeriministeren nå har lyttet til våre innspill, og at rekefiskerne også i Stavanger får fortsette med det tradisjonelle rekesalget fra kaikanten i byen, sier stortingsrepresentant Roy Steffensen (Frp) fra Rogaland.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.