Janne Josefsson. Skjermdump SVT
annonse
annonse

Svensk stjernejournalist tar et oppgjør med sine egne i en debatt på Bokmässan i Gøteborg.

Fire journalister diskuterer pressens tilstand i vårt naboland. Janne Josefsson er kanskje Sveriges mest respekterte journalist, blant annet kjent fra sine mange år i SVT-programmet Uppdrag Granskning.

Josefsson er ikke nådig mot seg selv og sine kollegaer. Han tar opp saken med de apatiske asylsøkerbarna:

annonse

– Ingen journalister tok dette på alvor (…) Stemmer det som står i Filter så er det en fullstendig skam for den frieste, mest uavhengige pressen i verden. Hvorfor lukker man øynene? Jo, fordi det er tabu, man tør ikke (…) Vi utfører ikke vårt oppdrag.

Les også: Sverige: Omfattende asyljuks med «apatiske barn»

Han mener polariseringen er svært ødeleggende:

– Enten er all tigging organisert, eller så fins det ingen organisering av tiggere. Enten lyver alle barna, disse skjeggbarna som kommer fra Afghanistan, eller så gjør ingen det.

annonse

Jan Helin fra SVT mener at journalistene ikke kunne forutse de nye skillelinjene i samfunnsdebatten. Samtidig rapporterer Göteborgs-Posten at 17 kniver ble forsøkt smuglet inn i løpet av fredagen. 17 forsøk på å smugle inn kniv, under en bokmesse.

Du kan se debatten nedenfor, den varer i underkant av 25 minutter:

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon