Karl Eldar Evang. Foto: NTB scanpix.
annonse
annonse

Livsstilsmagasinet Xstra.no utsettes for sabotasje og redaktør Shurika Hansen blir kalt rasist i forbindelse med en kjent psykologs svertekampanje på sosiale medier.

Det er bare noen måneder siden Resett ble utsatt for massiv annonsesabotasje, da blant andre statssekretær Sveinung Rotevatn (V) oppfordret norske annonsører om å fjerne reklamer fra Resetts nettside.

Annonsesabotasjen fra en sentral politiker i den norske regjeringen fikk stor oppmerksomhet i media. Blant annet inviterte NRK til debatt etter Rotevatns boikott-oppfordring.

annonse

En av de som har vært mest aktiv i annonsesabotasjen mot Resett er psykolog Karl Eldar Evang, som har hevdet i sine Twitter-meldinger til annonsører at Resett er et «rasistisk og høyreradikalt nettsted».

MDG kaster seg på

Nå har Evang startet en ny svertekampanje. Denne gang mot Resetts underside Xstra.no, hvor norsksomaliske Shurika Hansen er redaktør. Evang har kontaktet en rekke firma og oppfordret de å fjerne annonser.

annonse

– Hei Viasat Norge, annonsen deres har nå dukket opp på Xstra. Xstra er tett knyttet til den høyrepopulistiske bloggen #Resett. For å gjøre «Resett mykere i kantene», som redaktør Shurika Hansen skriver, lyder meldingen fra Evang, som ofte har fått publisert innlegg på NRK.no.

MDG-politiker Shoaib Sultan kontaktet også Viasat, med de nøyaktig samme ordene Evang brukte i sin melding.

Også bystyremedlem for MDG i Oslo, Rauand Ismail, har kastet seg på sabotasjen, og kaller Xstra.no et rasistisk nettsted som sprer «hatprat».

– Håper dere også reserverer dere fra å annonsere hos xstra kolonial.no! Veit at mamma som hyppig kunde hadde blitt glad hvis dere droppa å finansiere rasisme, høyreradikalisme og hatprat, skriver han.

annonse

– Rasist-Shurika

Shurika Hansen, som er født i Mogadishu og har somaliske foreldre, blir av Didrik Søderlind omtalt som «redaktør for den rasistiske møkka». Søderlind er rådgiver til den statsstøttede livssynsorganisasjonen Human-Etisk Forbund.

Human-Etisk-Forbund har tidligere havnet i trøbbel for å stemplet folk for rasister. I 2005 ble de dømt for ærekrenkelser etter å ha omtalt en Frp-politiker som rasist, og måtte betale 30 000 kroner i erstatning.

Men det er også andre som gir Shurika Hansen og Xstra.no et rasist-stempel.

Gaute Pedersen, som er «en banditt i Briskebybanden» (Ham-Kams supportergruppe), omtaler Xstra-redaktøren som «Rasist-Shurika».

– Glem det!

Det er også flere andre aktivister på sosiale medier som har kontaktet annonsører og truet med boikott hvis de ikke fjerner annonser.

Redaktør Shurika Hansen adresserte en av aktivistene på Twitter.

– Prøv deg på mine annonser, og jeg saksøker dritten ut av deg. Dette til advarsel. Advokaten er også ansatt. Jeg er redaktør i Xstra.no, og du rører ikke mine ting, skrev hun til MDG-medlem Børge A. Roum.

Støtt Resett og Xstra-redaktør Shurika Hansen ved å donere her eller tegne abonnement her.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon