Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

22 voldtektssaker som Agder-politiet ikke har etterforsket ferdig, er over ett år gamle. Politidistriktet bryter dermed etterforskningsfristen.

Per august i fjor var fem voldtektssaker hos politiet i Agder blitt eldre enn 12 måneder. Tilsvarende tall per august i år var 22 saker, skriver Fædrelandsvennen.

Leif Vagle, leder av seksjon for etterforskning i Felles enhet for etterretning, forebygging og etterforskning, sier til avisen at køen av voldtektssaker skyldes at politiet over tid har hatt en økning i antall saker om seksuelle overgrep og at mange av sakene er svært komplekse.

annonse

I 2016 fastsatte Politidirektoratet og Riksadvokaten en etterforskningsfrist av voldtektssaker på 130 dager.

– Det er korrekt at vi bryter fristen som er satt i disse sakene. Det er bekymringsfullt, og vi jobber kontinuerlig med tiltak for å jobbe mer effektivt i slike saker, sier Vagle til Fædrelandsvennen.

Politilederen sier at politidistriktet har fått tildelt ekstra penger, blant annet for å ta igjen etterslepet. Blant annet skal elleve nye stillinger inn i sedelighetsfeltet. Han sier også at et eget team skal etableres for de eldste sakene. Teamet har i første omgang en ramme på seks måneder. Vagle håper mange av de eldste sakene er saksbehandlet innen den tid.

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon