Frankrike har 4500 soldater i Mali for å bekjempe jihadister. Her er noen av de i ferd med å slå opp leir, 26. mars 2019. (Photo by Daphn? BENOIT / AFP)
annonse
annonse

Tallet på døde stiger etter angrepene mot to militærbaser i Mali natt til mandag. 38 soldater og 15 jihadister ble drept, ifølge forsvarsdepartementet.

Fortsatt er 27 soldater savnet.

Sammenstøtene fant sted etter at jihadister gikk til angrep mot to militærleirer i Boulkessi og Mindoro nær grensen mot Burkina Faso.

annonse

Ifølge en person med tilknytning til den regionale antiterrorstyrken i Mali, kjent som G5 Sahel Joint Force, angrep jihadistgruppen Ansarul Islam militærbasene.

Gruppen ble etablert nær grensen til Mali i desember 2016 og har sverget troskap til den ytterliggående islamistgruppen al-Qaida i det islamske Maghreb (AQIM).

Jihadistiske, islamistiske ekstremister og kriminelle grupperinger er et stort problem i avsidesliggende områder i Mali, der også etniske konflikter er en stor utfordring.

Uroen i Mali begynte med et militærkupp og et påfølgende tuareg-opprør nord i landet i 2012.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon