Illustrasjonsfoto: Vilhelm Stokstad / TT / NTB scanpix
annonse
annonse

Det nigerianske øksemafianettverket «Black Axe», som blant annnet bedriver menneskehandel og utpressing, sprer seg nå i Skandinavia.

Flere medier rapporterer at denne mafiagruppen fra Nigeria har etablert seg i en rekke skandinaviske byer. Nettverket står bak omfattende narkotika- og menneskehandel i verden, og er en av de raskest voksende kriminelle organisasjonene i Europa. Gruppen har nå etablert seg på flere steder i Danmark og Sverige.

Politiet i Sverige har bekreftet at «Black Axe» har etablert seg i Stockholm. Den svenske avisen Aftonbladet rapporterer at nettverket står bak store deler av gateprostitusjonen i byen, samt personran, utpressing og svindel rettet mot berusede personer.

annonse

Les også: Video: Svensk gutt brutalt mishandlet av innvandrergjeng

«Svart magi»

I Gøteborg skal 15 personer med forbindelser til gruppen sitte fengslet for å ha smuglet 130 kilo kokain og heroin, ifølge Berlingske, som også skriver at «Black Axe» benytter «svart magi» i grufulle opptaksritualer, og mot sine fiender. 

Nettavisen rapporterer at de ikke har fått klarhet i om nettverket også har spredt seg til Norge. 

annonse

– På generelt grunnlag kan vi si at dette slikt vi uansett må holde for oss selv av etterforskningshensyn, sier pressekontakten i Oslo politidistrikt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon