Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse

Den norske gruppen sigøynere («romfolk») består i dag av over 500 personer med norsk statsborgerskap. De tre nøkkelfamiliene relatert til sigøynermiljøet i Norge i dag er slektene Karoli, Josef og Jansen

I årevis har det vært uoverensstemmelser mellom de tre klanene. Dette dreier seg om knivslagsmål, brannbomber, skyting og drapsforsøk. Motsetningene vil muligens eskalere. En kilde i politiet forteller Resett at konfliktnivået nå er høyt. Beskyldningene fra den ene og den andre part kan raskt forårsake eventuelle uforutsigbare voldelige og farlige situasjoner.

Trusler og motarbeidelse av rettssystemet

annonse

Sett i relasjon til ovennevnte, arresterte Oslo politidistrikt sist torsdag sønnen til Rene Karoli for trusler, samt for å motarbeide rettssystemet i Norge.

Ifølge politiets siktelse har vedkommende med trusler om vold truet fornærmede til å trekke tilbake en innlevert anmeldelse. Han har også skremt og utsatt et annet sentralt vitne for påvirkning.

Les også: Resett avslører – eventyrlige tolkeutgifter utbetalt av «Politi-Norge» i 2018

Fengslet

Den aktuelle sigøyneren ble fremstilt for varetektsfengsling sist fredag. I denne saken «hagler» det med beskyldninger fra den ene og den andre part. Hva som eventuelt er sant eller ikke, vil forbli et hodebry for den norske dommerstand.

Knivstukket.

annonse

I 2010 ble den siktede knivstukket hele ti ganger av sin egen svigerfar, Marko Josef. Dette fordi han «stakk» av og giftet seg med Marko Josefs unge datter.

I dag, har siktede og ovennevnte tre barn sammen. Siktede har ved flere anledninger gitt uttrykk for at han ønsker å bryte ut fra sigøynermiljøet i Norge. Konflikten pågår ennå, og hatet fra svigerfar er fortsatt det samme.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.