Bahareh Letnes. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Per Sandbergs unge kjæreste kommer med hard kritikk til fremtredende Frp politikere etter et historisk dårlig valgresultat i Oslo.

Bahareh Letnes (29), født i Iran, kom til Norge som tenåring og er samboeren til Per Sandberg (59). Hun er også kjent fra TV 2-programmet «Skal vi danse».

Frp i Oslo gjorde et relativt dårlig valg med en oppslutning på 5,3 prosent ned 0,7 prosent fra 2015. Det er imidlertid verdt å merke seg at Oslo FrP samtidig økte oppslutningen i flere bydeler, og at partiet i dag har flere bydelsrepresentanter enn i forrige periode

annonse

I en epost til VG skriver hun at helt siden hun fikk stemmerett for 11 år siden, har stemmen hennes stort sett gått til Fremskrittspartiet.

– Jeg har stemt på Frp fordi jeg trodde på deres ideologi, frihet for enkeltmennesket, og troen på det unike mennesket. Men jeg er nok sikkert én av tusenvis som valgte bort Frp på grunn av Carl I. Hagen, Christian Tybring-Gjedde, Per-Willy Amundsen og Sylvi Listhaug, som er talspersoner for fordommer, intoleranse, nasjonalisme, misnøye og skremselspropaganda.

Les også: Siv Jensen tar feil når hun snakker om snikislamisering i Norge

annonse

– De nasjonalkonservative kreftene har ikke fulgt med på den urbaniseringen som har skjedd. Innbyggerne i Oslo, særlig de unge, er fri for fordommer og har helt andre ønsker og behov enn det disse politikerne signaliserer. Ikke rart at Frp taper på alle fronter i Oslo, og dette har også en smitteeffekt på resten av landet, skriver Letnes.

Om håndhilsing og Islam

– Jeg følger den politiske debatten av ulike årsaker, og legger ikke skjul på at ordet «snikislamisering» er motivasjonsfaktor for «sniknasjonalisering». Når enkelte fremtredende politikere, i et liberalistisk politisk parti, seriøst mener at mangel på «håndhilsing» er å snikinnføre islam til Norge, har virkelig skremselspropagandaen nådd et lavmål av retorikk. Håndhilsing er ikke engang norsk, det er importert. Jeg er muslim, jeg er persisk, jeg håndhilser, jeg drikker alkohol, jeg elsker frihetsverdiene, jeg har blitt en sterk og selvstendig kvinne, takket være Norge. Jeg velger selv og formidler dette på inn- og utpust i Norge og i Iran. Dette er min kamp, de fleste muslimers kamp. Hvorfor ser ikke Tybring-Gjedde, Hagen, Amundsen og Listhaug dette? undrer Bahareh Letnes.

Kronprins Haakon forsøker å håndhilse. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Les også: Politikere og media planlegger å fore oss med enda større løgner om islam og muslimer

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon