Carl I. Hagen . Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Tidligere Frp-formann Carl I. Hagen vil ikke at Norge skal hente hjem kvinner som har sluttet seg til terrorgranisajsonen IS, men at barna bør få komme.

I går skrev VG en sak om bestefaren til en fireåring som sitter fastlåst i Syrka i al-Hol-leiren. Fireåringen er syk og bestefaren mener norske myndigheter bør hente ham tilbake til Norge.

– Jeg er redd politikerne ikke forstår alvoret i situasjonen. At gutten er dødssyk og at han kan dø når som helst. Vi har ikke mye tid, sier bestefaren til VG.

annonse

Moren til den syke fireåringen dro til Syria i 2012 og fikk barnet mens hun var i Syria. Hun var gift med den antatt drepte IS-krigeren Bastian Vasquez.

Moren til fireåringen var en av mange kvinner i Norge som reiste til Syria og sluttet seg til terrorgranisasjonen IS for et par år siden.

Les også: Carl I. Hagen med nytt utspill mot Thunberg-kulten: – Tror på skremselspropaganda

Mener datteren presser Norge

annonse

Stortinget skal snart stemme om de ønsker å hente tilbake IS-kvinnene til Norge. Carl I. Hagen mener IS-kvinnene bør nektes retur, men at barna bør få komme.

– Ser at bestefaren til den syke 4 åringen i leiren i Syria snakker med sin IS datter hver dag. Da burde han anbefale datteren å la norske myndigheter hente gutten hjem til besteforeldrene og medisinsk behandling, skriver han på Facebook før han fortsetter:

– Han burde si klart ifra at hun ikke kan bruke den syke sønnen som press for å sikre seg selv en skattebetalt plass i velferdsstaten Norge kledd i burka og med full kamp mot norske verdier og normer for skikk og bruk. IS terrorister skal ikke til Norge, men småbarn av norske statsborgere kan komme, men uten sine voksne IS foreldre!

Les også: NRK tar ikke selvkritikk etter omstridt intervju med gråtende IS-kvinne

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon