Trine Skei Grande. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Bare 22 prosent av Venstres egne velgere synes Trine Skei Grande gjør en god jobb som partileder, viser en måling. – Ikke overraskende, svarer Grande.

Venstre-leder Trine Skei Grande er den partilederen som får lavest oppslutning blant egne velgere i en måling Ipsos har gjennomført for Dagbladet etter valget.

Partilederen får også liten støtte fra samtlige spurte i målingen. 55 prosent av de spurte mener Grande gjør en dårlig jobb som partileder, mens 8 prosent synes hun gjør en god jobb. I tilsvarende måling i mai var tallene henholdsvis 40 prosent og 11 prosent.

annonse

– Dette er ikke overraskende med tanke på den turbulente valgkampen vi har lagt bak oss, sier Trine Skei Grande til avisen.

Rødt-leder Bjørnar Moxnes er den partilederen som får høyest oppslutning blant sine egne velgere, 95 prosent.

Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum er den som flest av alle spurte i målingen synes gjør en god jobb, 64 prosent. Deretter på lista følger Rødt-leder Moxnes (47 prosent), Høyre-leder Erna Solberg (45 prosent), SV-leder Audun Lysbakken (34 prosent), MDG-talsperson Une Aina Bastholm (27 prosent), Frps leder Siv Jensen (24 prosent), Ap-leder Jonas Gahr Støre (18 prosent) og KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad (13 prosent).

939 personer deltok i meningsmålingen.

annonse

Regjeringspartiene uten flertall på måling

Venstre og KrF er begge under sperregrensa, og Høyre og Frp har til sammen nesten 10 prosent dårligere oppslutning enn ved 2017-valget, viser en måling.

De fire regjeringspartiene får til sammen 60 mandater på Stortinget på en oktobermåling Norfakta har gjennomført for Nationen og Klassekampen. I dag har de 88 mandater, og det trengs 85 for å få flertall.

Siden Norfakta startet med månedlige målinger for Nationen i 2008, har de borgerlige bare gjort det like dårlig én gang. Det var i juli i år, skriver Nationen.

– Dette er ikke godt nok. Nå har vi nettopp vært gjennom et lokalvalg, og det er helt naturlig at målingene bekrefter resultatet der, sier Høyre-nestleder og helseminister Bent Høie til avisen.

annonse

På målingen er både Venstre og KrF under sperregrensa, selv om Venstre går klart fram fra forrige måling. Partiene får henholdsvis 3,8 prosent og 3,3 prosent oppslutning.

Arbeiderpartiet og Sp får alene 79 mandater i målingen. Inkludert SV får de rødgrønne partiene 91 mandater og dermed et klart flertall.

1.000 personer deltok i målingen. Feilmarginen som helhet er inntil 3,1 prosent.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon