Filter Nyheters Harald Klungtveit Foto: Kjell Erik Eilertsen
annonse
annonse

Laila Anita Bertheussen mener at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) står bak lekkasjer om straffesaken og gamle dommer mot henne til pressen, skriver NTB.

– Jeg er blitt dratt inn i dette hylende og baklengs mens PST forsyner mediene med «godbiter» fra min havarerte ungdomstid. Jeg føler meg sjanseløs, skriver Laila Anita Bertheussen i et innlegg på Facebook.

Bertheussen viser til flere eksempler som hun mener illustrerer at PST lekker informasjon om henne til mediene.

annonse

Hun skriver i innlegget at hun lørdag 21. september fikk forespørsel fra pressen om å kommentere en innstilling som skulle oversendes fra politiet to dager senere.

– Journalisten visste innholdet og ba om en kommentar. Jeg og advokat har fortsatt ikke fått innstillingen. Den er nemlig hemmelig. Men pressen visste altså om den før den ble sendt og før oss! skriver Bertheussen i innlegget.

I begge disse sakene var Filter Nyheter først ute:

annonse

PST-siktede Bertheussen tidligere dømt til fengsel: Gikk i terapi for å slutte med svindel

SISTE: PST ber om tiltale mot Laila Bertheussen for flere av de mest alvorlige hendelsene

Kommentar

I en tidlig fase av etterforskning i januar og lenge før Laila Anita Bertheussen var siktet i saken, undersøkte Resett hvorfor Filter Nyheter kunne være så raskt på pletten utenfor boligen til Tor Mikkel Wara etter at det brant i en søppelkasse.

Det var Filter Nyheter som var først ute med denne saken fra 17. januar.

At det ved to anledninger etter den tid også er Filter Nyheter som er først ute med saker om Bertheussen mens PST er ansvarlig for etterforskningen, gir grunn til en viss undring.

Hvis PST-ansatte lekker saker som berører deres tidligere politiske overordnede Tor Mikkel Wara, er det svært betenkelig. Og skjer det til venstreorienterte aktivister som Harald Klungtveit i Filter Nyheter, gjør det ikke saken bedre.

Resett har vært i kontakt med PST før publisering.

annonse

Seniorrådgiver Annett Aamodt sier til Resett at de ikke har noen indikasjoner på at ansatte lekker informasjon. Hun skriver videre at «PST er opptatt av å håndtere alle journalister og tilhørende redaksjoner likt. Det blir unaturlig for oss å kommentere enkelte journalister.» 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon