Marie Simonsen er sint på Ane Lindmo for å gi en plattform til de hun er uenig med. Foto: NRK TV/NTB scanpix.
annonse
annonse

Dagbladet-kommentator Marie Simonsen er illsint på NRKs Anne Lindmo etter intervju med Haddy Njie.

Haddy Njie har gitt ut bok om hvordan hun opplevde stormen rundt ektemannen Trond Giske for halvannet år siden, og ble i den forbindelse invitert til intervju hos Anne Lindmo i NRK fredag 4. oktober.

I intervjuet hos Lindmo fortalte Njie blant annet at ektemannen Giske var «uutholdelig umoden».

annonse

Trond Giske trakk seg som nestleder i Arbeiderpartiet i januar 2018 som følge av flere varsler mot ham. Varslene var knyttet til seksuell trakassering og upassende oppførsel, der det blant annet ble hevdet at han hadde «stukket tungen ned i halsen på en av varslerne».

Les også: Hadia Tajik benekter påstander i Haddy Njies bok

Sint Simonsen

Intervjuet av kona Nije på Lindmo gjorde Dagbladets Marie Simonsen rasende. På Twitter langer hun ut mot programlederen som erstattet Skavlan for ett år siden.

annonse

– De pleide å gå på Skavlan, samfunnstopper, når det gikk galt. Det var en måte å få sympati på uimotsagt. Men trodde ikke det skulle skje hos Anne Lindmo i en #metoo debatt, skriver Simonsen.

– Jeg synes Haddy ga en veldig god analyse av dynamikken i Giske-prosessen, svate en av hennes følgere.

– Jepp, bortsett fra at den er uriktig og beskylder varslere for å lyve uten at de fikk svare, kontret Dagbladet-kommentatoren.

– Stakkars Trond

annonse

Simonsen fikk støtte av valganalytiker Svein Tore Marthinsen som mener NRK-programlederen var feig.

– Anne Lindmo, hvordan kan du ha Haddy i «snakke ut»-intervju uten å stille ett eneste kritisk spørsmål?, spurte han.

Han fikk ikke svar fra Lindmo, men Eurosport-programleder Erik Hanøy hang seg på kritikken.

– Stakkars Trond, må vite. Han som har et hjerte som banker for partiet sitt. Og tapre Haddy, som bare måtte publisere dagboken sin. Ofrene er ikke viktige lenger, skrev Hanøy.

Metoo-aktivist

Marie Simonsen har vært svært aktiv i «metoo-bevegelsen», og har tidligere kommet med kraftige skyts mot menn som har blitt anklaget for seksuelle overgrep mot kvinner.

Tidligere i år stemplet hun Brett Kavanaugh som skyldig da han ble beskyldt for seksuelle overgrep i forbindelse med ansettelsen til å bli høyesterettsdommer i USA.

annonse

Simonsen hevdet at verdens mektigste menn «ga faen» i metoo.

Brett Kavanaugh ble frikjent for seksuelle anklager etter høringen mot han, og ble senere ansatt som høyesterettsdommer.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon