Enda en varsler vurderer å fortelle om president Donald Trumps forsøk på å presse Ukraina til å granske Joe Biden. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Nok en varsler vurderer å stå fram mot president Donald Trump om Ukraina-forbindelsen. Han har mer direkte kunnskap om saken enn den første.

Mannen, som er ansatt i etterretningsapparatet, ble intervjuet av generalinspektør Michael Atkinson for å bekrefte det den første varsleren fortalte om press fra Trumps side mot Ukrainas president for å granske Joe Bidens forbindelser til Ukraina.

Ifølge New York Times , som baserer seg på to personer med kjennskap til saken, vurderer mannen om han også formelt skal stå fram som varsler mot Trump og la seg avhøre i Kongressen.

annonse

I likhet med den første varsleren ble også denne mannen bekymret for Trumps forbindelser til Ukraina. Han er blant flere som Atkinson har møtt å få bekreftet hva den første varsleren fortalte.

Det første varselet om at Trump brukte sin stilling til å presse Ukraina til å innlede etterforskning av politiske motstandere, utløste gransking med sikte på riksrettstiltale mot Trump. Biden er inntil videre favoritt til å bli Demokratenes presidentkandidat neste år.

Atkinson informerte fredag kongressmedlemmer om hva han har gjort for å få bekreftet den første varslerens beretning. Det er ikke klart om han da også fortalte dem at den andre mannen også vurderer å stå fram med et varsel.

Det vil i så fall øke troverdigheten til den første varsleren, ikke minst siden den andre mannen sto nærmere begivenhetene. Den første varsleren, som er en ansatt i CIA, baserte sitt varsel på informasjon fra en rekke tjenestemenn.

annonse

Trump og Det hvite hus har forsøkt å undergrave den første varslerens troverdighet ved å vise til at han bare baserte seg på andres beretninger.

Trump selv har sagt at den som har gitt informasjon om hans forbindelser til Ukraina, nærmest må betraktes som spion, og vist til hva man pleide å gjøre i gamle dager med spioner og forrædere

Ukraina-saken: Advokat sier han representerer flere varslere

Nok en varsler med opplysninger om Trumps kontakt med Ukraina har trådt fram. En advokat sier til NBC News at han representerer flere varslere.

New York Times har i helgen skrevet om en ny varsler, denne gangen en person med mer direkte informasjon enn CIA-offiseren som sa fra først.

annonse

– Den andre varsleren har blitt spurt ut, sier advokaten Mark Zaid, som uttaler seg i ABC News-programmet This Week.

Zaid representerer den første varsleren. Den CIA-ansatte leverte en rapport om president Donald Trumps telefonsamtale med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, der Trump ba ukrainske myndigheter om å etterforske den amerikanske presidentens politiske rival Joe Biden.

Flere andre amerikanske medier omtaler saken, blant andre NBC News.

– Jeg kan bekrefte at mitt firma og mitt team representerer flere varslere i forbindelse med rapporten som ble sendt inn til generalinspektøren for etterretningstjenestene 12. august, sier advokat Andrew Bakaj til kanalen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon