Illustrasjonsfoto: Dinendra Haria/LNP/Shutterstock
annonse
annonse

En gjeng på 16 personer angrep en gruppe idrettsfolk i Finsbury Park i London. De ranet dem, og truet tre hvite menneskene med at de skulle drepe dem, mens det lot de svarte gå. 

Det var til sammen seks ofre som gikk sammen gjennom parken, da de ble forfulgt av en av personene i gjengen. Det forteller idrettsfolkenes trener Adrian Klemens fra Dynamic Sports Academy, til Islington Gazette. 

– Så ble det 16 av dem. De omringet dem og tok en til siden og da: «Gi meg telefonen min, ellers vil jeg knivstikke deg – tast inn ditt Apple Pay passord», gjengir treneren. 

annonse

– I gruppen var tre hvite og tre var svarte, og de (gjerningsmennene red.anm) sa til de svarte: «Dere er gode», og bare angrep de hvite gutta.

Les også: Video: Svensk gutt brutalt mishandlet av innvandrergjeng

Kom seg unna

Offeret som først ble spurt om Apple Pay-passord hadde imidlertid ikke dette, ettersom kontoen på hans telefon tilhører moren hans. Etter å ha tastet feil flere ganger ble han advart: «Om du taster feil igjen er du død». 

Dette offeret hadde heldigvis mulighet og evne til å komme seg vekk fra den truende gjengen. De to andre hvite ble frastjålet sine telefoner. 

Redd for å gå på trening

Ofrene var unge, i alderen 17 til 22, og han som klarte å komme seg vekk er nå redd for å vende tilbake til treningsakademiet.

– De truet med å knivstikke ham.

– Jeg har drevet dette sportsakademiet i 13 år, og jeg har aldri sett politi, sier trener Klemens. 

annonse

Islington Gazette har valgt å ikke gjengi gjerningsmennenes etniske bakgrunn, trass i angrepets rasistiske preg. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon