Oliver (til v.) og Petter Solberg under Wales Rally torsdag. Junior måtte bryte lørdag, mens pappa kjørte inn til seier i WRC2-klassen og 10.-plass totalt. Foto: Timo Anis, Team Solberg Media Office / NTB scanpix
annonse
annonse

Petter Solberg var best i WRC2-klassen og tok 10.-plassen totalt i sitt siste VM-rally. Ott Tänak vant Wales Rally Storbritannia og økte sin VM-ledelse.

Petter Solberg var best WRC2-klassen og hadde bare den lovende finske føreren Kalle Rovanpärä foran seg blant RC5-bilene. Finnen kjører i WRC2Pro-klassen.

– Det ble mye følelser underveis mot mine siste to fartsprøver, men hovedfokuset har hele tiden vært å fullføre, tvitret Petter Solberg.

annonse

Petter Solberg viste med sin rutine at han liker å kjøre under tøffe forhold i Wales. Han gikk til topps i rallyet i 2003, da han også sikret seg sin første og eneste VM-tittel i rally.

Andreas Mikkelsen hadde femteplassen etter lørdagens prøver, men måtte se at hjemmeføreren Elfyn Evans skjøv ham ned til 6.-plass. Waliseren råkjørte på de fire siste prøvene søndag. SS20 ble avlyst på grunn av store bølger som slo innover veien der traseen gikk.

– Det ble et vanskelig og tøft Wales Rally Storbritannia dette året. Det var svært gjørmete, og vanskelig å gi full gass uten å gjøre feil. Vi endte opp på sjetteplass. Vi håpet å gjøre det bedre, men Evans var raskere mot slutten, sa Mikkelsen på sin twitterkonto.

Ott Tänak ledet før søndagens prøver med 11 sekunder til gode på Mikkelsens lagkamerat i Hyundai-temat, belgieren Thierry Neuville. Belgieren klarte bare å knappe innpå et tidels sekund.

Den regjerende VM-vinneren Sebastien Ogier endte på tredjeplassen i det tette og jevne VM-rallyet.

Oliver Solberg, som debuterte i VM-sammenheng, og Mads Østberg var blant dem som måtte bryte fredag. Solberg junior startet igjen lørdag og fikk på noen av prøvene vist hva som bor i ham.

Han var raskere enn pappa Petter på både den 11. og den 12. prøven. Han var nummer 11 og 10 totalt på de prøvene. Derimot ble det full stopp på den 13. prøven. Bilen stoppet ganske enkelt, og rallyet var over for hans del.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon