Oslo. Holmenkollbakken Holmenkolldagen med hopprennet. Tilskuere, norske flagg. FOTO JAN GREVE (Udatert bilde)
annonse
annonse

Mange av de overnasjonale avtalene som binder vårt folkestyre ble presset på oss av storkapitalismen.

EØS-avtalen, Schengen-samarbeidet og TTIP (heldigvis nede for telling), m.m. — er alle drevet frem av sterke kapitalinteresser i direkte konflikt med nordmenns egeninteresser.

De overnasjonale avtalene som binder oss til å ta imot migranter, ofte misvisende omtalt som flyktninger, er også bygget på samme modell og infrastruktur som de overnasjonale økonomiske avtalene. På denne måten er storkapitalen avhengig av de overnasjonale organisasjonene for sine avtaler, og vi har en vanhellig allianse.

annonse

Les også: Hvorfor spør de ikke folket?

Storkapitalen har også sammenfallende interesser med innvandringslobbyen, ved at disse får billigst mulig arbeidskraft og flere konsumenter, noe som styrker denne alliansen. Vi ser blant annet dette uttrykke seg ved at NHO er positive til masseinnvandring. 

Er kapitalismen de tradisjonelles allierte?
Om man prøver å finne de mest tradisjonelle landene i Europa i dag, ser man gjerne til  Øst-Europa. I Polen, Tsjekkia, Romania og Ungarn er kvinner fortsatt kvinnelige, og folk tror fortsatt på nasjonalstaten. Om man antar at kapitalismen er de tradisjonelles allierte, og kommunismen dens fiende, er dette paradoksalt. Hvorfor har ikke vi i vesten, etter mange års kapitalisme, et langt mer tradisjonelt samfunn enn Polen?

Faktum er at kapitalismen ikke er mer tradisjonelt anlagt enn kommunismen. For hva tenker man på når man tenker på kapitalisme? Man ser konsumerisme, man ser overforbruk, man ser påstander om at du skal leve i nuet og bruke penger uten tanke på fremtiden. Vi ser provoserende reklame som er så på kanten av det lovlige at kun statlige reguleringer forhindrer reklameselskaper fra å lage ren pornografi.

Dette er ikke for å skryte av kommunistene — tvert imot. Forskjellen mellom kapitalismen og kommunismen, er at kapitalistene er langt mer effektive til å bryte ned tradisjonelle mønstre. Kommunismen bryter det ned med tvang, noe som provoserer undertrykte folk til å gjøre motstand. Kapitalisme bryter det ned med honning — et langt mer taktisk valg i lengden.

annonse

Dette er noe alle eldre østeuropeere kan fortelle deg: At i de siste to tiårene har tradisjonelle mønstre brutt sammen i takt med kapitalismens utbredelse. Vi kaller det «modernisering», «globalisering» og liknende. Det gir mening hvis man ser på kapitalismens motiv:

– Kapitalistene ønsker så mye konsum som mulig. En tradisjonell moral fordrer nøkternhet.
– Kapitalistene ønsker så mange som mulig i jobb. Dette senker lønningene og øker konsumet. Derfor vil de sysselsette kvinner så mye som mulig i den kommersielle sektor, og så lite som mulig i den tradisjonelle sektor; med omsorg for mann, barn og eldre.
– Kapitalistene ønsker å gjøre verden til et globalt marked. Landegrenser er i veien for profitt. En tradisjonell moral fordrer at vi bevarer landegrenser der det er viktig av nasjonale hensyn.
–  Kapitalistene ønsker ingen grenser for hva de kan tilby. Sex, Drugs and Rock ‘n’ Roll må kunne anvendes så lenge det selger biler og forbruksvarer.

Les også: EØS-avtalen gjør Norge til en EU-koloni

Vi som er tilhengere av nasjonalstaten bør være mer skeptiske til internasjonal finanskapital, og være langt tydeligere i vår kritikk av maktforskyvningen som i lang tid har skjedd i forholdet mellom statlige myndigheter og multinasjonale selskaper. 

Multinasjonale selskaper og internasjonal storkapital utgjør en stor og udemokratisk maktfaktor i verden, og som i tillegg undergraver tradisjonelle verdier. Vi må sette en stopper for at kortsiktige kapitalinteresser undergraver vårt unike tillitssamfunn og kjernefamilie. 

Tradisjonalister bør jobbe for å forhindre den maktkonsentrasjonen disse selskapene bidrar til. Krav om økt arbeid mot skatteparadis, et klart nei til salg av norske naturressurser til utlandet, og et tydelig nei til EU-medlemskap, EØS-avtalen og Schengen-samarbeidet — er saker hvor vi må være knallharde i møte med globallistenes storkapitalistiske spill.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon