Flere fylker avslutter høstferien søndag, og Vegtrafikksentralen venter ekstra mye trafikk på veiene. Arkivfoto: Geir Olsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Søndag avslutter flere fylker sine høstferier. Det kan by på ekstra mye trafikk på hovedveiene i ettermiddag og kveld.

Akershus, Aust-Agder, Buskerud, Finnmark, Oppland, Oslo, Troms, Vest-Agder, Vestfold og Østfold avslutter høstferien søndag. Det fører ofte til kø på hovedveiene, men søndagens fine vær kan føre til ekstra mye trafikk.

– Vanligvis reiser mange fra fjellet etter frokost, men i dag er det jo veldig fint vær. Fra klokken 14 og utover tror jeg likevel det vil øke på med trafikk, sier trafikkoperatør Trude Lindborg i Statens vegvesen til NRK.

annonse

Vegtrafikksentralen venter en del trafikk på E16 fra Hønefoss mot Sandvika og riksvei 3 for dem som kjører fra Trysil og sørover. Veiarbeid på E6 fra Kolomoen til Moelv kan også føre til saktegående kø, skriver NRK.

Lørdag meldte meteorologene at flere steder over hele Sør-Norge har hatt sin første frostnatt, og at dette kan føre til glatte veier – særlig i midtre og indre strøk.

Trafikkoperatør Trude Lindborg sier at det ikke nødvendigvis er behov for vinterdekk, men ber bilister være ekstra forsiktige dersom man kjører med sommerdekk.

Folk oppfordres til å ta det rolig, og sjekke både værmeldingen, trafikkbildet og fjellovergangene i Sør-Norge.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon