Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Kinas president og Nord-Koreas leder feirer 70 års forbindelser mellom landene søndag. Xi Jinping lover et «langsiktig, forsvarlig og stabilt» forhold videre.

Den uforbeholdne hyllesten fra Kina kommer dagen etter at atomsamtalene mellom Nord-Korea og USA ble avbrutt i Sverige, og de nordkoreanske forhandlerne opplyste at de var skuffet over USA.

Det statlige kinesiske nyhetsbyrået Xinhua melder søndag om mye bedre stemning mellom Kina og Nord-Korea, der Kim Jong-un har sendt Xi en melding der han skriver at landenes «uovervinnelige vennskap vil være udødelig på veien mot å oppnå sosialismens mål». Nord-Korea var blant de første landene i verden til å anerkjenne folkerepublikken Kina i 1949, kun dager etter kunngjøringen om opprettelsen.

annonse

Xi uttaler søndag at forholdet mellom landene har spilt en viktig og positiv rolle i å opprettholde regional fred og stabilitet.

De to lederne har møttes fem ganger siden mars i fjor.

Xi var den første kinesiske lederen som reiste til Nord-Korea på 14 år da han var der i juni i år.

annonse

Sammen med Russland har Kina vært en pådriver for å få FN til å lette på sanksjonene mot Nord-Korea.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon