Human Rights Service vi fortsatt få statsstøtte ifølge NRK. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
annonse
annonse

Organisasjonen Human Rights Service vil få videreført sin statsstøtte på 1,8 millioner kroner i neste års statsbudsjett, melder NRK.

Flere har krevd at Human Rights Service (HRS) – som blant annet driver det innvandrings- og islamkritiske nettstedet rights.no – skal få kuttet støtten.

I august gikk Venstres Abid Raja ut i Aftenposten og sa at organisasjonen ikke bør få statsstøtte. De siste to årene har HRS fått 1.835.000 kroner i tilskudd.

annonse

Mandag morgen skriver NRK at regjeringen går inn for å videreføre dette beløpet.

– Det finnes ikke ett eneste individ i Venstre noe sted i landet som mener Human Rights Service bør få penger, sa Venstres Abid Raja til Aftenposten.

Frps Carl I. Hagen var på sin side klar på at støtten burde opprettholdes.

– Når de gir masse penger til miljøorganisasjonene, som etter min oppfatning farer med det reneste tøv, løgn og vås og får folk til å tro at det har noen betydning for klimaet om lille Norge reduserer klimagassene, bør HRS få det samme som Zero og Greenpeace, sa Carl I. Hagen.

annonse

I fjor fikk Venstre regjeringspartiene med på å gi 16,9 millioner til organisasjoner som Venstre støtter, for å gå med på å fortsatt gi støtte over statsbudsjettet til HRS.

Ifølge Aftenposten får alle organisasjonene som arbeider med integrering og bekjempelse av negativ sosial kontroll og lignende i fjorårets pakke videreført støtten fra i fjor. Beløpet skal ligge på 12 millioner kroner.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon