Foto: Daily Mail.
annonse
annonse

Fanatiske klimaaktivister planlegger en demonstrasjon i London som etter planen skal vare i to uker.

Demonstrasjonen har til hensikt å frustrere politiet, skape økonomiske forstyrrelser og «ta over» statlige departementer, skriver Daily Mail. Klimaekstremistene hevder at demonstrasjonen vil bli fem ganger så stor som den som var i april tidligere i år, og regner med at rundt 30 000 vil delta.

Les også: Tusenvis går til «opprør mot utslettelse»

annonse

Planen er å erstatte demonstranter som blir arrestert med nye, slik at de kan holde på i to uker. Det er mulig at de også vil forsøke å blokkere veien for dronningen fra å holde tale mandag 14. oktober. Det er statsminister Boris Johnson som planlegger å stenge parlamentet i tre dager, for deretter å få dronningen til å holde en åpningstale av parlamentet igjen på mandag.

«Sinnsykt samfunn»

Klimaekstremistene sier de er villige til å bli arresterte, gå i fengsel og sultestreike i et forsøk på å begrense global oppvarming. «Utryddelsesrebellenes» talsperson, Zoe Jones, 24, sier at så mange som 4000 mennesker har skrevet under på at de er villige til å la seg arrestere for saken, noe som er en stor økning fra april hvor 1000 ble arrestert.

annonse

«Vi blir kanskje kalt terrorister. Vi vil kanskje sørge for at folk kan bli uten mat. Foreldre kan bli forsinket fra å hente barna sine. Vi vil kanskje sørge for at folk får problemer med å betale husleien sin. Men dette er nødvendig for at folk skal forstå hvilket sinnsykt og selvdestruktivt samfunn vi lever i», sier hun.

Djengis Khans taktikk

Aktivistene planlegger å stenge av 11 veier og å plage motorister i området ved bruk av Djenghis Khans taktikk, «mongolsk lett kavaleri», som vil bestå av å bruke syklister som barrikader i veiene. De ønsker også å sette seg ned utenfor forskjellige departementer i håp om å kunne blokkere innganger og å skape kaos.

Støtte fra kjendiser

Modellen Daisy Lowe og Spice Girl Mel B, er blant kjendisene som støtter demonstrasjonen.

«Jeg var født som en fighter og sto rakrygget som en kvinne av blandet rase i fronten for girlpower. Jeg kjemper for de som har blitt mishandlet og jeg gir all min støtte til disse modige aktivistene som ønsker å skape en bedre verden for oss alle», sa Mel B.

Fra før har skuespilleren Olivia Colman, forfatteren Stephen Fry og komikeren Alan Carr støttet denne demonstrasjonen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon