Finansminister Siv Jensen (Frp) under finanstalen i Stortinget mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Siv Jensen la mandag frem sitt forslag til statsbudsjett. Budsjettet var langt fra spekket med Frp-seire, men partiet kan sammen med Høyre juble for gjennomslag for lavere kommunal eiendomsskatt. 

Men det er vanskelig for Frp å gjøre kjernevelgerne til lags med et statsbudsjett, sier Resetts redaksjonssjef Lars Akerhaug til Vårt Land (ikke på nett).

Han begrunner dette med at disse velgerne er opptatt av streng asyl- og flyktningpolitikk, som ikke avgjøres i bunkene dokumentere som Finansdepartementet la frem mandag.

annonse

– Det er et strategisk problem for Frp. Ja, de kan innkassere «billige» innvandringsseire utenom budsjett. Men det kan også befeste inntrykket av at Frp får mindre fotavtrykk i regjering enn partiets størrelse skulel tilsi, sier Akerhaug.

Les også: Skattebetalerne må ut med 40 millioner mer i pressestøtte, men mediebransjen vil ha helst ha enda mer

Fornøyd finansminister

Siv Jensen var fornøyd da hun la frem statsbudsjettet for Stortinget mandag.

annonse

– Høyere skatt er ikke bare et dårlig svar på utfordringene som ligger foran oss. Det er ikke-svar, sa finansminister Siv Jensen (Frp) om statsbudsjett.

Hun understreket at en familie med fulltidsinntekter vil få 9.000 kroner i skattelette neste år med regjeringens forslag ti statsbudsjett. Som det har kommet fram i lekkasjer, vil regjeringen senke den maksimale grensa for eiendomsskatt fra 7 til 5 promille neste år – og videre til 4 promille året etter.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon