Onsdag arrangeres det en markering mot rasisme til minne om Johanne Zhangjia Ihle-Hansen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Onsdag arrangeres det en markering mot rasisme til minne om Johanne Zhangjia Ihle-Hansen. Stebroren Philip Manshaus er siktet for å ha drept henne.

Onsdag 9. oktober klokken 17 arrangerer Utenlandsadoptertes politiske utvalg (UAPU) og Antirasistisk Senter en minnemarkering mot rasisme for Johanne Zhangjia Ihle-Hansen.

Philip Manshaus er siktet for å ha drept stesøsteren kort tid før han angrep Al-Noor-moskeen i Bærum 10. august. Ifølge politiet har Manshaus forklart i avhør at han drepte Ihle-Hansen fordi hun var av asiatisk opprinnelse.

annonse

Ihle-Hansen ble født i Kina, og var adoptert til Norge.

– Mange av ofrene for rasistisk og høyreekstremt hat i Norge har vært barn og unge: Arve Beheim Karlsen, Benjamin Hermansen, mange av ofrene 22. juli, og nå Johanne. Vi må bli langt bedre som samfunn til å beskytte våre barn mot rasisme og hat, sier Rune Berglund Steen, leder i Antirasistisk Senter, i en pressemelding.

Markeringen onsdag starter på Jernbanetorget med en lysmarkering. Veien går deretter til Stortinget hvor det blir appeller og musikalske innslag.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon