- Resett - https://resett.no -

Minnemarkering mot rasisme etter Bærum-angrepet

Onsdag arrangeres det en markering mot rasisme til minne om Johanne Zhangjia Ihle-Hansen. Stebroren Philip Manshaus er siktet for å ha drept henne.

Onsdag 9. oktober klokken 17 arrangerer Utenlandsadoptertes politiske utvalg (UAPU) og Antirasistisk Senter en minnemarkering mot rasisme for Johanne Zhangjia Ihle-Hansen.

Philip Manshaus er siktet for å ha drept stesøsteren kort tid før han angrep Al-Noor-moskeen i Bærum 10. august. Ifølge politiet har Manshaus forklart i avhør at han drepte Ihle-Hansen fordi hun var av asiatisk opprinnelse.

annonse

Ihle-Hansen ble født i Kina, og var adoptert til Norge.

– Mange av ofrene for rasistisk og høyreekstremt hat i Norge har vært barn og unge: Arve Beheim Karlsen, Benjamin Hermansen, mange av ofrene 22. juli, og nå Johanne. Vi må bli langt bedre som samfunn til å beskytte våre barn mot rasisme og hat, sier Rune Berglund Steen, leder i Antirasistisk Senter, i en pressemelding.

Markeringen onsdag starter på Jernbanetorget med en lysmarkering. Veien går deretter til Stortinget hvor det blir appeller og musikalske innslag.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474