Politimannen som er tiltalt for å ha lest noveller om seksualisert vold mot spedbarn. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
annonse
annonse

En politimann i 50-årene fra Bergen er dømt til betinget fengsel i 30 dager for å ha lest noveller som skildrer seksualisert vold mot barn.

Ifølge Bergensavisen må mannen i tillegg betale 20.000 kroner i bot og 15.000 kroner i sakskostnader. Saken gikk for Bergen tingrett.

Ifølge dommen finner retten det bevist at mannen brukte nettbrett og mobiltelefon for å laste ned 21 tekster med straffbare framstillinger, og disse varierte i grovhet.

annonse

«Men retten sitter igjen med ett inntrykk av at historiene uskyldiggjør, normaliserer og forsvarer seksuell omgang mellom barn, mellom barn og voksne – både med og uten familierelasjoner – og annen avvikende seksuell atferd, som seksuell omgang mellom foreldre og barn og dyr», heter det ifølge Bergens Tidende i dommen.

Politimannens sønn har tatt på seg skylden for lesingen, men retten utelukker dette.

Det er ikke kjent om dommen ankes.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon