Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

I fjor var pressestøtten på 313 millioner kroner. Nå økes den med ytterligere 40 millioner kroner til 358 millioner kroner.

I forslaget til budsjett ligger i tillegg til økningen av pressestøtte, også en økning av innovasjonsstøtten til norske medier, fra 10 millioner kroner i 2019 til 20 millioner i 2020.

– Vi gjennomfører det vi sa vi skulle i mediestøttemeldingen: Vi dobler innovasjonsstøtten og øker mediestøtten kraftig i årene framover, sier Trine Skei Grande til Medier24.

annonse

Les også: Oslos byråd vil gi tre millioner i pressestøtte

Mediebransjen vil ha mer

Man skulle kanskje tro at mediebransjen var fornøyd med denne økningen på hele 13 prosent. Men en intervjurunde Medier24 har gjort, tyder på en kravstor bransje som ikke tror på sin egen evne til å få folk til å betale for produktene dere på frivillig basis.

annonse

– De redaktørstyrte mediene i Norge jobber knallhardt med omstilling og innovasjon, og lykkes i stor grad i lesermarkedet. Samtidig ser vi at endringer i særlig annonsemarkedet stiller mediene overfor store utfordringer på inntektssiden, sier generalsekretær Arne Jensen i Norsk Redaktørforening, og legger til:

– Disse kan ikke først og fremst løses over statsbudsjettet. Men det er viktig at politikerne bidrar positivt til at vi kan makte de omstillingene som er nødvendige.

Svekkede konkurransevilkår

Sjefredaktør Eirik Hoff Lysholm i Dagsavisen sier følgende:

– Jeg vil gjerne lese og sette meg inn i statsbudsjettet først før jeg uttaler meg veldig sikkert rundt dette og konsekvensene det får. Selv om potten øker, kan det likevel bety at noen aviser får svekkede konkurransevilkår, sier han.

Fornøyd

Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk er mest fornøyd:

– Det er veldig positivt, for her kommer regjeringen med en substansiell økning. Det er et brudd mot trenden fra de borgerlige regjeringene, for utviklingen i pressestøtten har stått på stedet hvil i flere år, sier Selbekk til Medier24.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon