Skjermbilde Dagbladet.no
annonse
annonse

18 år gamle Pia Olden er både hestejente og kokkelærling. Da hun på Facebook la ut bilder av at hun og familien spiste hesten Drifting Speed, kom det mange reaksjoner. Og Dagbladet lagde en sak som skjøt oppover listene på Storyboard, som teller delinger på sosiale medier.

«Fredagsmiddag på ordentlig vis i Olden ikveld. Vi fikk storfint besøk og da måtte det beste kjøttet vi kunne tilby, såklart serveres. Ytre og indrefiletene av min egen Drifting Speed som vi dessverre måtte slakte i 2018, kunne endelig hentes opp fra fryseren. Og for et mørt og godt kjøtt!» skriver hun og fortsatte:

«Litt rart å spise sin egen hest, men kokkehjertet mitt sa jeg måtte gjøre det. «Hvis jeg først skal spise hestekjøtt, skal det være min egen» sa jeg på tull, og når avlivingen av Drifting var et faktum ble det bestilt retur på kjøttet hennes. Jeg var med henne til «The final end» på slakteriet, vet at hun levde et godt liv, fritt for medisiner og tull. Kjøttet ble ikke spist med dårlig samvittighet for å si det sånn. Misforstå meg rett – Jeg var råglad i den hesten, selv om jeg lagde mat av kjøttet hennes.»

annonse

Her er noen av reaksjonene:

– Å herregud, har ikke ord!!😡 Dette er virkelig helt forferdelig å gjøre, du spiser vel ikke din bestevenn??!! Blir helt feil å si at du var glad i han når du/dere gjør slikt når han ikke er mer😭 helt motbydelig å skrive noe slikt! Mennesker og dyr er like mye verd. Så for å se det i en annen vinkel hadde du spist din bestevenninne dersom hun døde?

– Greit at man spiser hestekjøtt, men hvem i helvette spiser bestevennen sin.

annonse

Ifølge Dagbladet ble Pia faktisk drapstruet. Men stort sett er reaksjonene i kommentarfeltet positive til Pias matvalg:

– Flott Pia, viser at du har et helt normalt syn på det med dyr og mat…, skriver en.

– Herlig! Jeg har alltid heiet på folk som vokser opp på gård. De skjønner at kjøtt ikke er noe som kommer til REMA av seg selv 🐎👍, skriver en annen.

 

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon