Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Christian Tybring-Gjedde vil ha en åpen debatt om Frps fremtid, og han vil ikke at partiprogrammet skal lages på bakrommet. Han vil at velgerne skal vite hva partiet står for og hvorfor de gjør det.

– Tar vi ikke den nasjonalkonservative trenden innover oss, kan det åpne opp for en ny politisk konkurrent, advarer han i et innlegg på NRK Ytring.

Les også: Slik vil Christian Tybring-Gjedde gjøre Frp til et stort parti igjen

annonse

Han oppsummerer Frps historie om liberalisering av åpningstider, fjerning av kringkastingsmonopolet og konkurranseutsetting av teletjenester og så videre. Men det hører til fortiden. Tybring-Gjedde vil ha en debatt om Norges fremtid.

– Dagens samfunnsutfordringer er mer sammensatt. Globaliseringen på alle plan har skapt en skepsis til fortsatt raske og store endringer, skriver han og oppsummerer.

– Overnasjonale institusjoners økte innflytelse og demokratiske underskudd, folkeforflytninger.

– Det pågår en demonisering av mennesker med et alternativt syn på påstanden om jordens snarlige klimatiske undergang.

annonse

Les også: Christian Tybring-Gjedde: At Irans utenriksminister ikke tar Norges statsminister i hånden er «uforskammet»

Han etterlyser en offentlig debatt om nasjonalstatens fremtid. Folk merker forandringer, men det er helt taust fra de som styrer landet, hevder han.

– Jeg merker protestene og fortvilelsen mange føler over de svært store og raske samfunnsstrukturelle og demografiske endringene.

– En politikk basert på nasjonalt fellesskap betyr at man holder fast ved egen identitet, at endringer skjer langsomt og at endringene skjer på nasjonalstatens premisser.

– Videre skal verken overnasjonale institusjoner som EU eller FN kunne bestemme hvordan norsk politikk skal innrettes eller utformes. Internasjonale konvensjoner skal heller ikke kunne overprøve nasjonale vedtak, mener Christian Tybring-Gjedde.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon