- Resett - https://resett.no -

Den skamløse kvinnen gjør venstresiden livredd

Lily Bandehy (70) er en norsk-iransk menneskerettighetsforkjemper og forfatter. Lærer og sykepleier og debattant.

Lily kom til Norge som flyktning i 1988. Som ivrig samfunnsengasjert kvinne, er hun også kjent for å skape bråk i sosiale medier. Hennes første bok «Jeg kommer fra Iran» skildret hun et liv på flukt, der en modig kvinne aktivt jobber mot Sjahen- og Khomeiniregimet. Lily er mor til artisten Tooji [1], og under en pride-markering, kunne vi se mor og sønn, side ved side for retten til å elske hvem en selv vil.

De siste dagene har det kommet en storm med anklager mot at Lily mottok en pris, der anklagene blant annet er at hun splitter, dyrker hat og sår splid. Eksil-iraneren blir møtt med hard kritikk fra Minotenk-leder Linda Noor og Shoaib Sultan. Sistnevnte er kjent for å drive antidemokratiske kampanjer mot de han er uenig med, og går så langt som å konstruere rasisme for å få egen organisasjon til å overleve [2].

annonse

Etter Født Fri sin prisutdeling har mange kommet ut med historier som viser hvordan prisvinner Lily Bandehy er en ganske…

Publisert av Shoaib Sultan [3] Søndag 6. oktober 2019 [4]

Både Noor og Sultan er ellers avhengig av å se rasisme i nordmenn for å beholde sine inntekter. Dersom de ikke kan dokumentere rasisme, så får de heller ikke sitt levebrød.

Linda Noor skriver at man ikke skal svartmale en hel religion, men glemmer å legge til at Lily verken svartmaler eller dyrker hat. Linda skriver på sin Facebook:

annonse

Født Fri-prisen gikk i dag til Lily Bandehy. En mangeårig medarbeider i, og fortsatt iherdig støttespiller av HRS,…

Publisert av Linda Noor [5] Lørdag 5. oktober 2019 [6]

Fri tanke skriver at Lily i en rekke meningsytringer på nett har gått langt for å karakterisere islam på en negativ og generaliserende måte. Videre skriver Fri tanke at Lily skriver for en rekke islamfiendtlige nettsteder som Resett, HRS, og er tilknyttet Ex-muslims of Norway. Lily har også skrevet for Aftenposten, Nettavisen, VG og Dagbladet. De samme ytringene hun har fremmet her hos oss i Resett, har hun også i Nettavisen.

Hun har også publisert bøker i en rekke forlag og vært konsekvent og kunnskapsrik i sine beretninger om islam, som Fri tanke velger å kalle fiendtlige og generaliserende.
Født fri som har fått fem millioner i statsstøtte for å bekjempe negativ sosial kontroll, tvangsekteskap, æresvold og kjønnslemlestelse, har tatt en stor og sjanse ved å nominere Lily. Ikke bare har de satt sin troverdighet på spill, men de har også strukket ut en hånd for å bekjempe den pågående polariseringen som foregår.

Håp

Født fri og Shabana Rehman, har tatt steget mot mer mangfold og inkludering. Det betyr at det er håp for den siviliserte måten å møte sine motstandere på.

Hittil har venstresiden hatt monopol på alle prisene og statsstøttene. Selv om Lily ikke definerer seg selv som verken venstre eller høyre, så har hun laget trøbbel for aktivistene som mener at islamkritikere skal fryses ute for godt.

For spørsmålet mitt er. Hadde Født fri, Minotenk eller Antirasistisk Senter fått millioner på millioner uten islams påvirkning? Nei, uten islam, så hadde det nok vært langt mindre tvangsekteskap, æresvold, og kjønnslemlestelse å bekjempe.

Forskningen er tydelig og klar
Forsker Monika Grønli Rosen skriver i en rapport at 80 prosent av barn med innvandrerbakgrunn mener at sex utenfor ekteskap er uakseptabelt under alle omstendigheter. Dette mot kun to prosent av etniske nordmenn. Alvorlige og kulturelle restriksjoner, herunder negativ sosial kontroll er nært knyttet til foreldrenes religiøsitet. Disse foreldrene har en identitet som er nært knyttet til kollektivisme, æreskultur og patriarkalsk religiøsitet. Dette står i sterk kontrast til likestilling, individualisme, verdihetskultur og sekulære.

annonse

– Dere er ferdige med religion. Dere hadde satset på individualisme, humanisme, demokrati. Plutselig ofrer dere alt for islam. Hvorfor det, spør Lily i et intervju med Helge Lurås. [7]

Disse spørsmålene burde Sultan og Noor ta innover seg før de bevisst forsøker å knuse Lilys troverdighet. Det er snarere tvert imot deres egen troverdighet de setter på spill og ikke hennes.

Gratulerer med prisen, Lily. Du går foran som en sterk, modig frigjort og kompromissløs skamløs kvinne.

Tegn abonnement [8] eller støtt oss på andre måter [9] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474