Veien fram mot inngangen til gamle Botsen i Oslo fengsel. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Eiendomsselskapet Santo ber justisminister Jøran Kallmyr (Frp) og Statsbygg, som har byggeoppdraget med nytt fengsel, vurdere å bygge på Hurum fremfor i Oslo.

Statsbygg er på jakt etter egnede tomter med beliggenhet i eller nær Oslo. Kravet om å bygge i Oslo har falt bort, men reisetiden må være maksimalt 40 minutter fra Oslo, skriver Finansavisen.

Hurum kommune helt sørøst i Buskerud fylke og Santo har i flere år forsøkt å danne et privat alternativ.

annonse

Santo er bygget opp av eiendomsmilliardæren Pål Borgersen og styres av datteren Caroline. Hun mener Justis- og beredskapsdepartementet bør vurdere Santos alternativ.

– Vi bør få et møte med justisminister Jøran Kallmyr. Vi mener vi har et fullverdig alternativ til det staten selv kan bygge, sier Caroline Borgersen.

Kallmyr uttalte i sommer at det er en dyr og dårlig løsning for samfunnet å bruke mye penger på å holde Oslo fengsel i gang. Fengselet er i dårlig forfatning, og det haster med flere soningsplasser i Oslo-området, skriver Finansavisen.

Hurum kommune er omgitt av Oslofjorden, Breiangen og Drammensfjorden. Ved Oslofjorden grenser Hurum til Frogn, Vestby, Moss, Horten og Re. Den 1. januar slås Hurum, Røyken og Asker sammen til nye Asker kommune.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon