Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix.
annonse
annonse

I dag finnes det 227 kommunale skatteinnkreverkontorer i Norge, med til sammen 1279 årsverk. I statsbudsjettet ønsker man heller la disse inngå i Skatteetatens 56 kontorer. Men det møter protester fra de ansatte, de vil ikke flytte på seg.

– Finansministeren har prøvd dette to ganger før, og det er ikke noe overraskende at hun prøver seg på nytt. Det vi er overrasket over er at det skjer midt i et arbeid hvor man gjennomgår den totale skatteinnkrevingen i Norge, sier generalsekretær Asbjørn O. Pedersen i Norges kemner og kommuneøkonomers forbund (NKKF) til Dagbladet.

Les også: Skatteetaten skal ta skattesnyltere med nytt datasystem

annonse

Pedersen tror ikke medlemmene ønsker å være med på en slik sentralisering.

– Mange vil sikkert finne seg nye jobber, fordi de ikke innfinner seg med å bli lagt under skatteetaten. Et annet poeng er reiseveien til jobb for folk. Det er aldri noe hyggelig å gå fra å kjøre ti minutter til jobben for plutselig å måtte reise seks-sju mil, sier han.

Ideen bak sammenslåingen er å effektivisere skatteinnkrevningen. Dette vil også sikre en likebehandling og gjøre det lettere å avdekke svart arbeid. På sikt ønsker man å kutte 429 årsverk.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon