Slik svarte VG på et spørsmål fra en leser om det var noe nytt om upressing-saken på Carl Berner. Skjermdump: VG Direkte
annonse
annonse

De fleste norske medier kunne mandag rapportere om pizzarestauranten som ble ramponert av ungdommer. Men få har rapportert om beskyttelsespenger som mulig motiv. 

Natt til tirsdag kunne så Document rapportere om at bakgrunnen ifølge eieren var at han nektet å betale såkalte «beskyttelsespenger», et fenomen kjent fra organisert kriminalitet i andre land. Beskyttelsespenger er en form for pengeutpressing der kriminelle bander truer eiere av ulike lovlige virksomheter til å betale en fast sum for å slippe problemer med gjengene.

Fenomenet har hittil ikke vært utbredt i Norge, i hvert fall ikke på en slik måte at det har kommet offentligheten for øre.

annonse

Likevel har saken i liten grad blitt omtalt av de etablerte mediene. Såvidt Resett kan registrere, er det kun lokalavisen Vårt Oslo ved siden av Resett som har vidererapportert Document.no sin sak om beskyttelsespenger som mulig motiv.

Les også: Fikk pizzeriaen ramponert

Ikke noe nytt

Men ifølge VG er det ikke noe nytt å rapportere om saken.

– Jeg sjekket nettopp med politiet. De sier at det er for tidlig i etterforskningen til å konkludere noe, skriver Amalie Frøystad Nerø som svar til en leser som lurer på hva bakgrunnen for saken kan være.

– Det er foreløpig ingen som er mistenkt i saken, skriver hun.

Annen versjon 

Innehaveren av pizzeriaen forteller en annen versjon til Document.no. Han er skråsikker på at manglende betaling av beskyttelsespenger var motivet.

– Man hører at det skjer forskjellige steder. Men de fleste betaler vel, så da skjer det ikke noe.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon