Kari Jaquesson mener at statsminister Erna Solberg snakker usant om hva som skjer i Syria. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix
annonse
annonse

70 kandidater er nominert til årets jentepris, deriblant Kari Jaquessons. Nå har flere av de nominerte truet med å trekke seg som protest mot at Kari har blitt nominert.

Jenteprisen deles ut til en person, organisasjon eller bedrift i Norge som har gjort ekstra innsats for å stoppe vold, overgrep og diskriminering av jenter- enten i Norge eller ute i verden, skriver Plan inernational Norge på sine hjemmesider.

Etter en del press på plan Norge, ble det i dag kjent at organisasjonen trekker Jaquessons nominasjon. Bakgrunnen for dette er Jaquessons ferske utspill som de mener er grov hets.

annonse

De som har reagert kraftig på Karis nominasjon har vist til det Kari har skrevet om den 16 år gamle aktivisten Greta Thunberg. Kari har også møtt en del motstand for sine meningsytringer om transpersoner. Kari har også tidligere godt hardt ut mot denne gruppen og ytret at en mann ikke kan bli en kvinne.

Vi er ekstra oppmerksomme på marginaliserte grupper

-Plan mener alle må få oppfylt de samme rettighetene uavhengig av kjønn, seksuell orientering, etnisitet eller kjønnsidentitet. Vi er ekstra oppmerksom på marginaliserte grupper. Basert på ferske uttalelser vi mener er grov hets, trekkes Kari Jaquessons nominasjon til #Jenteprisen,» skriver de på Twitter like før klokken 14.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon