Bomstasjon i Oslo ved Skøyen (Drammensvein) Bomring. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

NB. Satirevarsel!!

(Denne teksten egner seg ikke for politisk sarte sjeler med en sosialistisk tilbøyelighet. Leseren leser dette helt og holdent på eget ansvar. Anse deg hermed som advart!)

«Intervju med bompengeforkjemperen Rick Røkkesen.»

annonse

Vi har vært så heldig å få «audiens» hos selveste Rick Røkkesen, en ivrig bompengeforkjemper. Han har nå i en årrekke jobbet for å få femten tusen flere bomstasjoner rundt om i det ganske land, og han har nå også oppnådd det kunststykket å forhøye bomtakstene til 1000 kr. per passering!

Les også: Uaktuelt for MDG å kutte i bompenger

Reporter: Nå, Rick Røkkesen , hvordan føler du deg i dag? Nå som bomtakstene har skutt i været og hele Norge er regelrett dekket av bomstasjoner?

annonse

Rick Røkkesen: Jo, dette er en gledens dag for meg, min familie og ikke minst alle mine kollegaer på Finansanalytisk institutt og Oslo Børs. For ikke å snakke om alle mine naboer i Bygdøy Alle´. Disse bomstasjonene og alle bomtakstøkningene betyr at vi nå kan få ha veiene våre i fred for disse lav og middelklasse folkene. Ja, du vet de som kjører rundt i disse simple Ford escort bilene og alle de stygge Opel corsaene. Å måtte kjøre rundt på disse veiene og bare se disse groteske og stygge bilene rundt meg, har vært en uutholdelig pine for meg i alle år nå. Så dette er i sannhet en gledens dag for meg og min familie. For nå kan jeg kjøre mine to døtre til deres fiolintimer uten å måtte stå i kø noe sted. Jeg har faktisk så og si hele veien for meg selv.

Det hender jeg treffer på Celina Midelfart som er på vei til skjønnhetssalongen, men ellers er det ganske tomt på veien. Det er helst oss privilegerte, vakre og velstående som nå kan kjøre bil. Som seg hør og bør, mener nå jeg. Det hender jo også at jeg møter på ordføreren her i Oslo, Raymond Johansen, som er ute og lufter sin flunkende nye Jaguar. Han har jo nettopp bevilget seg selv og sin stab en klekkelig lønnsøkning, så derfor hører han også til oss her i eliten. Så jeg smiler alltid litt ekstra fint til han og gir han en god tommel opp, når jeg møter på han. For det er jo tross alt han, og hans tannrike venninne Lan Marie Berg, som har gjort vår mangeårige drøm til virkelighet. Ja, du vet vel hvem Lan Marie Berg er? Hun som er miljøbyråd for millionærpartiet, Mdg?

Les også: Lokal SP-topp: Bompenger er grunnleggende usosialt

Petter Stordalen og kona Gunhild treffer jeg også en del på veiene rundt her. De er flittige brukere av veinettet, særlig nå som vi har fått veien for oss selv. De har jo alltid vært så glad i å fly, men de likte jo selvsagt ikke at vanlige folk også skulle ha muligheten til å fly. Derfor innførte de et nytt ord her i Norge som de kalte for «flyskam». Det betyr kort og godt at vanlige folk skal skamme seg over å fly. Så vi har jobbet på hver vår arena for hver vår sak. Jeg har nå oppnådd at vi får veiene for oss selv, og nå håper jeg at Stordalen også kan lykkes med sitt, slik at vi også kan få luftrommet for oss selv. Dersom Stordalen lykkes med det, har jeg lekt med tanken på å kjøpe meg et flott Concorde fly, jeg har faktisk lagt inn en forhåndsbestilling hos Concorde’s fabrikk i Frankrike. Det flyet er selvsagt hakket større enn det Stordalen og hans kone har.

Petters vakre kone Gunhild sysler og jobber også med sitt. Hun har nå lansert en organisasjon som hun kaller for EAT. Litt finurlig navn i grunn, tatt i betraktning at hun jobber for at det «pakket» av vanlige folk skal spise mindre. Hun har regnet på det i lang tid nå, og funnet ut at vanlige mennesker kun skal spise ett gram kjøtt i uka. Spiser de mer, så blir det mindre på oss, og det har vi blitt enige om at det kan vi ikke ha noe av!

Reporter: Men ser du noe til Norges absolutte rikeste mann, Olav Thon?

annonse

Rick Røkkesen: Nei, skal sant sies, så ser jeg han nesten aldri på veien. Men jeg har hørt rykter om at han begynner å bli litt smårar på sine gamle dager, han er jo langt opp i nittiårene, vet du. Det sies til og med at han stemmer på Frp, så derfor tror jeg at han muligens begynner å bli litt ør og forvirret. Jo, du vet jo hva FrP vil, de vil at vanlige mennesker skal få muligheten til å kjøre bil, de vil fjerne alle bomstasjonene! Grøss og gru, kan du tenke deg noe verre, enn å måtte dele disse vakre motorveiene med alskens «pakk» av lav og middelklasse folk? FrP er jo et parti for folk flest , så hvem vil vel stemme på et parti som taler den vanlige mann og kvinne i gata sin sak? Nei, sann mine ord, her er det kun Raymond Johansen og Ap som gjelder!

Les også: MDGs valgflesk ender i høyere bompenger

Reporter: Men synes du ikke det er synd at vanlige mennesker ikke skal få muligheten til å kjøre bil?

Rick Røkkesen: Nei, vet du hva, det gjør jeg aldeles ikke! Hvorfor i alle dager skulle jeg det? De kan vel enten ta buss, trikk, sykkel eller gå? Du har vel hørt uttrykket: «Føttene ble oppfunnet før hjulet»? Disse ordinære menneskene, lite pene som mange av dem er, har bare godt av å gå. Disse vanlige, simple arbeidsfolkene, som har helt ordinære jobber, de får vær så god bare tilpasse seg det nye dagens samfunn. Rørleggere, snekkere, sykepleiere, butikkansatte og alt annet vanlig menneskelig «avskum», får bare finne seg andre måter å komme seg rundt på.

Men nok prat om vei og bomstasjoner nå. Har du sett min splitter nye sorte Maserati, importert direkte fra fabrikken deres i Italia? Er den ikke bare en flott lekkerbisken? Hvitt skinninteriør og absolutt alt av utstyr. Bare hør den «gromme» motorlyden, den maler jo som en fornøyd kattunge , eller hva? Men huff, nå ser jeg at tiden løper fra meg, jeg er allerede sent ute til en bedre biffmiddag og vinsmakerkurset som Stordalen arrangerer på Tjuvholmen. Etterpå skal jeg og noen kompiser til puben «Bar vulkan» sammen med noen Ap-venner, og muligens ha en noe «nærgående» dans med en langhåret blondine, dersom jeg er heldig… Adios!

Reporter: Ja , da var intervjuet med Rick Røkkesen over, og budskapet her er vel kort og godt: Stem på alle partier utenom FrP, og du får dette samfunnet som her beskrevet…

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon