FOTO: STEPHANE DE SAKUTIN / AFP
annonse
annonse

Kunstverk i Paris blir omtalt som «marshmallows» og «fargerike anuser». 

Da Jeff Koons bestemte seg for å gi en gave til byen i kjølvannet av flere terrorangrep mot byen de siste årene, så hadde han nok ikke sett for seg at den skulle bli så omstridt, skriver NRK. Kunstverket skulle symbolisere vennskap, fred og optimisme, men førte i stedet til misnøye blant mange. Skulpturen som heter «Bucket of Tulips», viser en menneskehånd som bærer en bukett med tulipaner i forskjellige farger.

Les også: Borgere i belastet Paris-bydel rapporterer om lovløshet: – Vi må oppnå rettferdighet på egen hånd

annonse

Først kranglet pariserne om plasseringen av statuen. Flere enn 20 franske kulturpersonligheter som publiserte et protestskriv og kalte hele prosjektet sjokkerende, kunne heller ikke forstå hvorfor skulpturen ble plassert ett annet sted enn der hvor terrorangrepene fant sted. Dernest ble det påpekt at «gaven» faktisk kostet cirka 35 millioner kroner på grunn av arbeid for å sikre at den gigantiske statuen skulle stå trygt og sikkert.

Det er også de som mener at skulpturen ikke er spesielt vakker. Filosofen Yves Michaud, beskriver buketten som «11 fargerike anuser på stilk».

Jeff Koons skulpturer er svært berømte og er samlerobjekteter for de aller rikeste. I mai i år ble en av hans skulpturer solgt for rekordhøye 785 millioner kroner.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon