Elgku på beite i Gravdalen mellom Vinstra og Kvam i Gudbrandsdalen fredag, sikkert uvitende om at den fort kan ende blant de rundt 30000 dyrene som ventelig må bøte med livet i årets elgjakt, som startet for to dager siden. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
annonse
annonse

Statskog er landets største grunneier og er også den største utleieren av jakt. Men nå er de redd for at jakt blir misforstått i kampen for et bedre klima og dyrevelferd.

– Vi ser at ordet «kjøttskam» brer seg utover. Det går på at rødt kjøtt skal være skadelig for kroppen og dårlig for klimaet. Det går på dyrevelferd og etiske forhold rundt dette, sier kommunikasjonssjef i Statskog, Trond Gunnar Skillingstad til NRK.

Les også: OsloMet-professor mener MDG har «religiøst tilsnitt» og er uttrykk for selfie-generasjonen

annonse

– Vi hadde jo en Brennpunkt-dokumentar på NRK som tok opp dyrevelferd i svineproduksjon. Det vi ser er jo at alt dette slår over på jakta og folk klarer ikke å skille på det ene og det andre, sier kommunikasjonssjefen.

De frykter at «kjøttskam» skal ødelegge for rekrutteringen.

Les også: Værsjuke eller klimadepresjon

annonse

Men elgjeger Jon Erling Skåtan greier ikke å forholde seg til nyordet «kjøttskam».

– Det er litt fremmed for meg altså, sier han mens han tar vom og tarmer ut av elgkalven som nettopp har blitt skutt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon