Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
annonse
annonse

En tidligere ansatt i TV 2 er i Bergen tingrett dømt til tre års fengsel for grovt bedrageri. Han må også betale 12 millioner kroner i erstatning til kanalen.

I årene 2015 til 2018 tok sivilingeniøren ut store mengder teknisk utstyr som TV 2 betalte for, hovedsakelig lyd- og sceneutstyr, som led-skjermer. Han bestilte utstyret selv, skriver Bergensavisen.

Mannen var teknisk prosjektleder for TV 2 i forbindelse med flytting til nye lokaler i Bergen og Oslo. Det var i den forbindelse han bestilte utstyret. Mannen hadde næringsinteresser i private selskaper som driver med utleie av teknisk utstyr og som omsetter for millionbeløp.

annonse

Underslagene skal ha pågått i rundt fem år fra 2013 og til det ble avdekket i fjor sommer. Han tok ut utstyr til en verdi av nærmere 23 millioner kroner.

– Jeg hadde i denne tiden en feilaktig villfarelse i hodet – via en drøm eller lignende – om at overtiden kunne kompenseres med å ta ut utstyr. I ettertid har jeg innsett at dette var helt feil, sa mannen i tingretten i forrige uke.

Aktor mente at mannen kynisk utnyttet at TV 2s rutiner var mangelfulle, noe retten sa seg enig i.

annonse

«Det at faktureringsrutinene i TV 2 medførte at bedrageriene kunne gjennomføres over en lengre periode og at dette utgjorde en svikt i de interne rutinene, er ikke et moment som retten finner formildende», heter det blant annet i dommen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon