Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan (t.h.) ser nå ut vil å gjøre alvor av trusselen om å invadere Nord-Syria, ifølge USA. Han får støtte for planen fra president Donald Trump. Det vil sette de kurdiske krigerne som sammen med USA bekjempet IS, i stor fare. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Den amerikanske presidenten har gitt Tyrkia grønt lys til å gå inn i Syria, men han sender en tydelig advarsel på Twitter.

– Som jeg har sagt før, og bare for å gjenta det, hvis Tyrkia foretar seg noe som jeg, i min store og uovertruffen visdom, finner å være upassende, så vil jeg totalt ødelegge og utslette den tyrkiske økonomien, skriver Trump på Twitter.

annonse

Les også: Trump støtter tyrkisk invasjon i Syria

Bakgrunnen er at USA trekker sine militærstyrker tilbake fra Nord-Syria og inn rykker Tyrkia. Men det har vært uttrykt bekymring om Tyrkias hensikter, de kaller USAs allierte i kampen mot IS, den kurdiskdominerte militsgruppa SDF, for terrorister.

Det er mulig at denne meldingen gir et klart svar, et som president Erdogan forstår og derav kan forholde seg til ved en eventuell innmarsj i Syria.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon