Rettstegning av Christer Tromsdal som vitnet i Oslo tingrett onsdag i rettssaken mot Jan Erik «Jannik» Iversen som står tiltalt for å ha forsøkt å presse Kjell Inge Røkke for et tosifret millionbeløp. Foto: Rettstegning: Ane Hem / NTB scanpix
annonse
annonse

Christer Tromsdal sier han ikke har noen relasjon til Kjell Inge Røkke. Utpressingstiltalte Jan Erik «Jannik» Iversen (62) ser han kun på som en pokerspiller.

Finansmannen Christer Tromsdal, som for tiden soner en lengre bedrageridom i Ringerike fengsel, vitnet onsdag i saken mot Iversen. Innledningsvis forklarte Tromsdal at han ble kjent med 62-åringen gjennom to personer han delte kontorfellesskap med på begynnelsen av 2000-tallet.

Tromsdal sier fra vitneboksen at han ikke ser på Iversen som en torpedo.

annonse

– Jeg ser på ham som en pokerspiller som kjente masse folk.

På direkte spørsmål fra Iversens forsvarer Benedict de Vibe om han har en relasjon til Kjell Inge Røkke, svarer Tromsdal:

– Nei, det har jeg ikke.

Når han blir presset ytterligere på det, sier han at han har jobbet i 30 år i finansbransjen, som han omtaler som en liten bransje, og at de har felles bekjente.

annonse

På spørsmål fra de Vibe om det stemmer at tiltalte og Tromsdal var på en ferietur til Dubai sammen, svarer han at Iversen ble med for å beskytte en av de andre Tromsdal skulle på tur med.

Iversen har i retten hevdet at han fikk i oppdrag av Røkke å «fjerne» Tromsdal, et oppdrag han hevder han ble tilbudt 100 millioner kroner for. Røkke selv har kalt dette absurd, mens Tromsdal i et intervju med Dagbladet onsdag betegner det som en «Donald Duck-historie»

Iversen er tiltalt for å ha forsøkt å presse Røkke til å betale et tosifret millionbeløp. Han er videre tiltalt for å ha truet med å offentliggjøre ufordelaktige opplysninger om finansmannen. Forholdene skal ha skjedd mellom november 2017 og januar 2018. Rettssaken mot Iversen startet tirsdag.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon