Demonstranter roper slagord før VM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Hongkong og Iran i september. Hongkongs fotballforbund er nå straffet av FIFA. Foto: Kin Cheung, AP / NTB scanpix

FIFA har ilagt Hongkongs fotballforbund en bot på 140.000 kroner etter at publikum buet og pep da Kinas nasjonalsang ble spilt før en VM-kvalifiseringskamp.

annonse

Det ble også ropt politiske slagord og brukt bannere med politisk budskap i forbindelse med kampen.

Det internasjonale fotballforbundets disiplinærkommisjon ila boten på 15.000 sveitserfranc for «forstyrrelse under nasjonalsangene og formidling av budskap som er upassende under en idrettsbegivenhet».

Det var før VM-kvalifiseringskampen mot Iran forrige måned at publikum markerte sin misnøye under nasjonalsangen. Den tidligere britiske kolonien har siden 1997 vært underlagt kinesisk suverenitet, men med delvis selvstyre etter prinsippet «ett land – to systemer». Hongkong har fortsatt et eget landslag, men det er Kinas nasjonalsang som spilles før kampene.

Den siste tiden har det vært omfattende demonstrasjoner og protester i Hongkong med krav om flere demokratiske rettigheter.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.