Demonstranter roper slagord før VM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Hongkong og Iran i september. Hongkongs fotballforbund er nå straffet av FIFA. Foto: Kin Cheung, AP / NTB scanpix
annonse
annonse

FIFA har ilagt Hongkongs fotballforbund en bot på 140.000 kroner etter at publikum buet og pep da Kinas nasjonalsang ble spilt før en VM-kvalifiseringskamp.

Det ble også ropt politiske slagord og brukt bannere med politisk budskap i forbindelse med kampen.

Det internasjonale fotballforbundets disiplinærkommisjon ila boten på 15.000 sveitserfranc for «forstyrrelse under nasjonalsangene og formidling av budskap som er upassende under en idrettsbegivenhet».

annonse

Det var før VM-kvalifiseringskampen mot Iran forrige måned at publikum markerte sin misnøye under nasjonalsangen. Den tidligere britiske kolonien har siden 1997 vært underlagt kinesisk suverenitet, men med delvis selvstyre etter prinsippet «ett land – to systemer». Hongkong har fortsatt et eget landslag, men det er Kinas nasjonalsang som spilles før kampene.

Den siste tiden har det vært omfattende demonstrasjoner og protester i Hongkong med krav om flere demokratiske rettigheter.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon