FNB-leder Frode Myrhol sier at han er sjokkert over styrets beslutning om å ikke tre av. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
annonse
annonse

Under et ekstraordinært årsmøte i Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) i Sandnes stemte flertallet for å kaste styret, men styret nektet å gå av.

Et flertall på 14 mot 10 stemte tirsdag kveld for mistillit til styret, men styret nektet å trekke seg. De viste, ifølge Stavanger Aftenblad , til FNB Sandnes’ vedtekter.

– De nåværende tillitsvalgte valgte, på tross av mistilliten, å benytte seg av vedtektenes paragraf 3 som sier at de «kan kreve å sitte i sine verv frem til 2023», og ønsker derfor ikke på nåværende tidspunkt å vike sete, heter det i en uttalelse fra styret via en advokat.

annonse

Den tidligere styrelederen Bob Roth, som ba styret om å kalle inn til møtet, reagerte på at styret nektet å tre av.

– Det som har skjedd i dag, er uhørt. Vedtektene som ble laget, gjaldt for dem som deltok i fjor. De kan ikke brukes på et nytt valgt styre, fordi vedtektene ble satt i fjor, sa han etter at møtet ble hevet.

FNB-leder Frode Myrhol sier at han ikke er overrasket over flertallets beslutning, men at han er sjokkert over at styret bruker vedtekter for å bli sittende.

annonse

– Det hører ikke hjemme noen plass. Det er merkelig at noen som ikke har tillit blant medlemmene i en organisasjon påberoper seg retten til å sitte videre, sier Myrhol.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon