Terje Halleland (Frp). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse

Flere Frp-topper reagerer på at Høyre ønsker å tenke nytt i olje- og gasspolitikken.

Energipolitisk talsperson i Frp, Terje Halleland, sier til Klassekampen at det siste olje- og gassnæringen trenger nå er mer usikkerhet. Sammen med partikollega Sivert Bjørnstad og FpU-leder Bjørn-Kristian Svendsrud, reagerer han med forbløffelse og overraskelse over Høyres utspill hvor de ønsker en debatt om oljepolitikken til partiet velkommen.

Les også: MDG vil opprette kommisjon for oljeavvikling

annonse

Halleland drar sammenligninger mellom striden i Arbeiderpartiet om framtiden for norsk oljenæring og det som nå skjer i Høyre.

– Ap har gjennom flere år hatt enkeltrepresentanter som har gått ut og skapt usikkerhet for oljenæringa. Det får vi mange tilbakemeldinger på. Når denne usikkerhetennå også blir dratt inn i Høyre, er det det siste næringen trenger, sier Halleland.

Høyre sier det samme som AP

Finanspolitisk talsperson i Frp, Sivert Bjørnstad, følger opp:

– Det er urovekkende hvor fort debatten skifter om norsk olje- og gass. Jeg husker da AP kom med oljekompromisset sitt om Lofoten, Vesterålen og Senja i 2017. Da var Høyre ute og kritiserte det. Det de tar til orde for nå, er i realiteten det samme, sier han.

Venstre håper på et grønnere Høyre

annonse
annonse

Venstres klimapolitiske talsperson Ketil Kjenseth, håper nå på et taktskifte i Høres oljepolitikk.

«Det er på tide at vi nå starter en fornuftig nedtrapping av oljeaktiviteten. Med politisk vilje, prioritering og evne til omstilling, kan vi stoppe all ny oljeleting i Norge. Denne seieren kan Høyre være med på å vinne, sammen med Venstre», skriver Kjenseth.

I programprosessen frem mot stortingsvalget i 2021, ønsker Høyre å diskutere både vern av sårbare havområder og skatteregimet for oljenæringen.

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon