Terje Halleland (Frp). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Flere Frp-topper reagerer på at Høyre ønsker å tenke nytt i olje- og gasspolitikken.

Energipolitisk talsperson i Frp, Terje Halleland, sier til Klassekampen at det siste olje- og gassnæringen trenger nå er mer usikkerhet. Sammen med partikollega Sivert Bjørnstad og FpU-leder Bjørn-Kristian Svendsrud, reagerer han med forbløffelse og overraskelse over Høyres utspill hvor de ønsker en debatt om oljepolitikken til partiet velkommen.

Les også: MDG vil opprette kommisjon for oljeavvikling

annonse

Halleland drar sammenligninger mellom striden i Arbeiderpartiet om framtiden for norsk oljenæring og det som nå skjer i Høyre.

– Ap har gjennom flere år hatt enkeltrepresentanter som har gått ut og skapt usikkerhet for oljenæringa. Det får vi mange tilbakemeldinger på. Når denne usikkerhetennå også blir dratt inn i Høyre, er det det siste næringen trenger, sier Halleland.

Høyre sier det samme som AP

Finanspolitisk talsperson i Frp, Sivert Bjørnstad, følger opp:

annonse

– Det er urovekkende hvor fort debatten skifter om norsk olje- og gass. Jeg husker da AP kom med oljekompromisset sitt om Lofoten, Vesterålen og Senja i 2017. Da var Høyre ute og kritiserte det. Det de tar til orde for nå, er i realiteten det samme, sier han.

Venstre håper på et grønnere Høyre

Venstres klimapolitiske talsperson Ketil Kjenseth, håper nå på et taktskifte i Høres oljepolitikk.

«Det er på tide at vi nå starter en fornuftig nedtrapping av oljeaktiviteten. Med politisk vilje, prioritering og evne til omstilling, kan vi stoppe all ny oljeleting i Norge. Denne seieren kan Høyre være med på å vinne, sammen med Venstre», skriver Kjenseth.

I programprosessen frem mot stortingsvalget i 2021, ønsker Høyre å diskutere både vern av sårbare havområder og skatteregimet for oljenæringen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon