Blir verden bedre hvis alle går på det samme toalettet? Foto: Ralph Kerpa/imageBROKER/REX (
annonse
annonse

I kampen for å inkludere en ekstremt liten demografisk gruppe, blir konsekvensene for flertallet ofte dramatisk.

Daily Mail rapporterer om jenter som ikke føler seg trygge på de nymoderne, kjønnsnøytrale toalettene som dukker opp over alt. Særlig jenter som har menstruasjon holder seg hjemme.

Mange jenter unngår å drikke i skoletiden, for å unngå unødvendige besøk på det de oppfatter som utrygge toaletter. Dette kan være helseskadelig.

annonse

Trenden med unisex-toaletter er drevet fram av et ønske om å være mer inkluderende for barn og unge som identifiserer seg som transkjønnede. Men nå reagerer leger, politikere, lærere og elever på det som av mange oppleves som en trussel mot tryggheten til unge skolejenter.

Les også: UK: Store protester mot kjønnsnøytral skoleuniform

Nylig lanserte foreldre på en barneskole i Deanesfield (London) et opprop mot innføring av såkalte kjønnsnøytrale toaletter. En mor med to døtre på skolen, fire og åtte år gamle, sier:

annonse

– Avlukkene er åpne slik at eldre elever lett kan krype inn og se barna mine når de er på toalettet.

David Davies sitter i parlamentet for De konservative (Torys). Han støtter feminister som mener at transaktivistene tråkker på kvinners rettigheter:

– Hvis jenter ikke føler seg komfortable med å dele toalett med gutter, bør skolene ta hensyn til dette.

BBC forteller på en statlig finansiert utdanningsfilm lagd for barneskoleelever at det fins 100 ulike kjønn. Transaktivistene får fritt spillerom på «Public Service». Motforestillinger slipper gjerne ikke til, men de finnes.

En mann arrestert for voldtekt av kvinner får sone sin straff i et kvinnefengsel, siden han identifiserer seg som kvinne. Resultatet er selvsagt flere overgrep i fengselet.

Les også: Transkjønnet voldtektsmann fikk sone i kvinnefengsel, begikk nye overgrep

annonse

I 2016 avlyste Bruce Springsteen konserter i North Carolina fordi delstaten ikke vedtok en lov om at alle toaletter skulle være kjønnsnøytrale. Den gamle rockeren ble behørig hyllet i media over hele verden.

The Times rapporterte i 2018 at kjønnsnøytrale toaletter er farligere for kvinner og unge jenter, og at over 90 prosent av rapporterte seksuelle hendelser fra skoler, svømmehaller og idrettshaller stammet fra såkalte unisex-toaletter.

Andelen kvinner i verden er omtrent 50 prosent. Andelen transkjønnede er usikkert, men anslås til rundt 0,5 prosent.

Les også: Transaktivister bryr seg mer om seg selv enn sårbare barn og unge

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon