annonse

Kristian Monsen Røkke, Kjell Inge Røkkes sønn, sier i rettssaken mot Jan Erik «Jannik» Iversen (62) at tiltaltes versjon er «tull og tøys».

Monsen Røkke vitnet onsdag i saken mot 62-åringen, og i sin innledende, frie forklaring omtalte han gjentatte ganger Iversens versjon av saken som «tull og tøys».

Sønnen forteller om en vanlig jobbdag da Iversen dukket opp i resepsjonen på jobben.

annonse

– Jeg gikk ned for å avverge situasjonen. Jeg tok ham med ut, og vi gikk rundt. Han var helt rabiat, aggressiv og fly forbannet på min far. Han påsto at faren min i forbindelse med VG-sakene hadde vært med på å ødelegge hans liv og fortjente bank. Det er ingen tvil for meg om at det var en trussel, sier Monsen Røkke i retten.

Han svarte kontant nei på spørsmål om Iversen hadde oppdrag for Kjell Inge Røkke.

VG har tidligere omtalt forholdet mellom Røkke og Iversen, samt kunsthandleren Per Orveland som tidligere var samboer med Røkkes avdøde ekskone. Overfor VG hevdet Orveland at Røkke skyldte ham penger fordi han for noen år tilbake hadde fungert som mellommann mellom milliardæren og Iversen.

annonse

Monsen Røkke var i retten klar på at han mener Iversen og Orveland opp gjennom årene har vært et tospann.

– Jeg har sett hvordan de har operert over tid, sier Monsen Røkke.

Gjentatte ganger under Monsen Røkkes forklaring ristet Iversen tilsynelatende oppgitt på hodet.

Iversen er tiltalt for å ha forsøkt å presse Røkke til å betale et tosifret millionbeløp. Han er videre tiltalt for å ha truet med å offentliggjøre ufordelaktige opplysninger om finansmannen. Forholdene skal ha skjedd mellom november 2017 og januar 2018. Rettssaken mot Iversen startet tirsdag.

Monsen Røkke forklarer at familien på grunn av Iversen har gått gjennom nye sikkerhetsrutiner og er mer bevisst på alt de gjør.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse