NATO-sjef Jens Stoltenberg. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse
annonse

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg sier alliansen er informert om Tyrkias offensiv i Syria, og at det er viktig å unngå ytterligere destabilisering.

Stoltenberg diskuterte situasjonen i Syria da han onsdag møtte Italias statsminister Giuseppe Conte.

– Vår allierte Tyrkia ligger i første linje og har legitime bekymringer for sikkerheten. Landet har opplevd fryktelige terrorangrep. Det huser også millioner av flyktninger, sa Stoltenberg på en felles pressekonferanse etter møtet i Roma.

annonse

– NATO er informert om den pågående aksjonen. Det er viktig å unngå handlinger som fører til ytterligere destabilisering, økt spenning og nye lidelser. Jeg stoler på at Tyrkia vil vise tilbakeholdenhet og at deres handlinger er avmålt og proporsjonale, fortsatte han.

– Det er også viktig at de fremskrittene vi har gjort mot vår felles fiende IS ikke settes i fare. IS utgjør fortsatt en stor trussel i Midtøsten og Afrika og mot alle land.

Tyrkia startet onsdag en varslet offensiv mot kurdiske militsgrupper nord i Syria. Øyenvitner melder om eksplosjoner på syrisk side av grensen, blant annet i byen Ras al-Ayn, som kontrolleres av den kurdiske YPG-militsen. Tyrkia anklager YPG for å være den kurdiske PKK-geriljaens forlengede arm, og det er kjent at et stort antall PKK-soldater har kjempet sammen med militsen i Syria. Tyrkia har både PKK og YPG på sin terrorliste.

Roma er første stopp på en tre dager lang rundreise, der Stoltenberg også skal besøke Hellas før han avslutter i den tyrkiske storbyen Istanbul. Der vil han ta opp situasjonen og Tyrkias offensiv i Syria med president Recep Tayyip Erdogan.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon