Solveig Vikene / SCANPIX
annonse

Avis-kommentator vil ha regler for å hindre ensakspartier å stille til valg. «Verden er ikke så enkel at den handler bare om bompenger, oljeindustri eller vindmøller.»

Det er i Stavanger Aftenblad journalist og kommentator Hilde Øvrebekk tar til orde for nye regler for å hindre nyetableringer av typen Folkeaksjonen Nei til mer Bompenger (FNB) og det nye Industripartiet. 

«Det er ikke nok å ha bare én sak som trumfer alle andre i partiprogrammet. Verden er ikke så enkel at den handler bare om bompenger, oljeindustri eller vindmøller. Partier må være i stand til å se helheten, og å ha en plan for den økonomiske politikken som sørger for at vi klarer oss også i framtiden.», skriver hun. 

annonse

Les også: Flertallet kastet styret i FNB Sandnes – styret nekter å gå av

Hun viser til kaoset som har oppstått med krangling i en rekke FNB-lag, og at partiet navigerer både mot venstre- og høyresiden i norsk politikk. 

Hun mener blant annet at man bør diskutere strengere krav til vedtekter og andre formelle regler for å kunne stille valglister. 

«Det er selvsagt et demokratisk problem hvis vi fratar nordmenn retten til å stifte et nytt parti. Flere partier skaper mangfold. Men vi bør kunne diskutere om det bør stilles strengere krav til partiene som stiller til valg.»

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.