Solveig Vikene / SCANPIX
annonse
annonse

Avis-kommentator vil ha regler for å hindre ensakspartier å stille til valg. «Verden er ikke så enkel at den handler bare om bompenger, oljeindustri eller vindmøller.»

Det er i Stavanger Aftenblad journalist og kommentator Hilde Øvrebekk tar til orde for nye regler for å hindre nyetableringer av typen Folkeaksjonen Nei til mer Bompenger (FNB) og det nye Industripartiet. 

«Det er ikke nok å ha bare én sak som trumfer alle andre i partiprogrammet. Verden er ikke så enkel at den handler bare om bompenger, oljeindustri eller vindmøller. Partier må være i stand til å se helheten, og å ha en plan for den økonomiske politikken som sørger for at vi klarer oss også i framtiden.», skriver hun. 

annonse

Les også: Flertallet kastet styret i FNB Sandnes – styret nekter å gå av

Hun viser til kaoset som har oppstått med krangling i en rekke FNB-lag, og at partiet navigerer både mot venstre- og høyresiden i norsk politikk. 

Hun mener blant annet at man bør diskutere strengere krav til vedtekter og andre formelle regler for å kunne stille valglister. 

annonse

«Det er selvsagt et demokratisk problem hvis vi fratar nordmenn retten til å stifte et nytt parti. Flere partier skaper mangfold. Men vi bør kunne diskutere om det bør stilles strengere krav til partiene som stiller til valg.»

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon