- Resett - https://resett.no -

Avis-kommentator vil ha regler for å hindre ensakspartier å stille til valg

Avis-kommentator vil ha regler for å hindre ensakspartier å stille til valg. «Verden er ikke så enkel at den handler bare om bompenger, oljeindustri eller vindmøller.»

Det er i Stavanger Aftenblad journalist og kommentator Hilde Øvrebekk tar til orde for nye regler for å hindre nyetableringer av typen Folkeaksjonen Nei til mer Bompenger (FNB) og det nye Industripartiet. 

«Det er ikke nok å ha bare én sak som trumfer alle andre i partiprogrammet. Verden er ikke så enkel at den handler bare om bompenger, oljeindustri eller vindmøller. Partier må være i stand til å se helheten, og å ha en plan for den økonomiske politikken som sørger for at vi klarer oss også i framtiden.», skriver hun. 

annonse

Les også: Flertallet kastet styret i FNB Sandnes – styret nekter å gå av [1]

Hun viser til kaoset som har oppstått med krangling i en rekke FNB-lag, og at partiet navigerer både mot venstre- og høyresiden i norsk politikk. 

Hun mener blant annet at man bør diskutere strengere krav til vedtekter og andre formelle regler for å kunne stille valglister. 

annonse
[2]

«Det er selvsagt et demokratisk problem hvis vi fratar nordmenn retten til å stifte et nytt parti. Flere partier skaper mangfold. Men vi bør kunne diskutere om det bør stilles strengere krav til partiene som stiller til valg.»

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474