Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Bydelsøkonomien på Grorud er skranten. Likevel ønsker Ap, som etter alt å dømme vil styre bydelen videre, å øke honorarene til bydelspolitikerne. 

annonse

Arbeiderpartiet gikk kraftig tilbake ved bydelsvalget på Grorud i september. Nå har det sosialdemokratiske partiet 7 mandater i bydelsutvalget i bydelen, og til tross for at partiets samarbeidspartnere ifølge Fremskrittspartiet har vært irriterte på Aps styring av bydelen gjennom forrige periode, vil SV likevel innlede nok et samarbeid med styringspartiet.

Etter Aps dårlige valg i bydelen har man til å begynne med forsøkt å komme til enighet over blokkgrensen, og initiert en sonderingsprosess. Nå er den ballen imidlertid lagt død

– Vi har prøvd å ha sonderinger med de andre partiene, og vi hadde bare ett møte før SV ga oss opp og fikk en avtale med Arbeiderpartiet, sier Adrian Smith Stenberg, som sitter i bydelsutvalget for Frp.

Les også: Politikerne tjener for lite?

– Bemerkelsesverdig

Han forteller Resett at bydelspolitikerne siden like etter det nylige sonderingsmøtet over blokkgrensen har fått vite at Ap, med støtte fra SV, vil gå inn for å øke kompensasjonen til politikerne i bydelsutvalget. 

– Det er bemerkelsesverdig at de vil øke sine egne honorarer i en bydel som sliter økonomisk. Hovedofrene er ungdommer som trenger ungdomstilbud, eldre som trenger sykehjemsplasser, som nedprioriteres, slår Stenberg fast.

– Det riktigste å gjøre som folkevalgt er å prioritere folket først.

Fattig bydel

Bydel Grorud er den fattigste bydelen i Oslo, og bydelsøkonomien er trang. Adrian Smith Stenberg understreker at pengene må komme folk i bydelen til gode.

– Det blir spennende å se hva som blir resultatet ved det møte i bydelsutvalget.

– De som sier de kjemper for arbeidere skal altså innvilge seg selv høyere honorarer, og sørge for at arbeidere får det vanskeligere. 

Denne periodens første møte i bydelsutvalget på Grorud vil finnes sted 24. oktober.

Resett har kontaktet Grorud Arbeiderparti for en kommentar til saken. 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.