Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
annonse
annonse

Bydelsøkonomien på Grorud er skranten. Likevel ønsker Ap, som etter alt å dømme vil styre bydelen videre, å øke honorarene til bydelspolitikerne. 

Arbeiderpartiet gikk kraftig tilbake ved bydelsvalget på Grorud i september. Nå har det sosialdemokratiske partiet 7 mandater i bydelsutvalget i bydelen, og til tross for at partiets samarbeidspartnere ifølge Fremskrittspartiet har vært irriterte på Aps styring av bydelen gjennom forrige periode, vil SV likevel innlede nok et samarbeid med styringspartiet.

Etter Aps dårlige valg i bydelen har man til å begynne med forsøkt å komme til enighet over blokkgrensen, og initiert en sonderingsprosess. Nå er den ballen imidlertid lagt død

annonse

– Vi har prøvd å ha sonderinger med de andre partiene, og vi hadde bare ett møte før SV ga oss opp og fikk en avtale med Arbeiderpartiet, sier Adrian Smith Stenberg, som sitter i bydelsutvalget for Frp.

Les også: Politikerne tjener for lite?

– Bemerkelsesverdig

Han forteller Resett at bydelspolitikerne siden like etter det nylige sonderingsmøtet over blokkgrensen har fått vite at Ap, med støtte fra SV, vil gå inn for å øke kompensasjonen til politikerne i bydelsutvalget. 

annonse

– Det er bemerkelsesverdig at de vil øke sine egne honorarer i en bydel som sliter økonomisk. Hovedofrene er ungdommer som trenger ungdomstilbud, eldre som trenger sykehjemsplasser, som nedprioriteres, slår Stenberg fast.

– Det riktigste å gjøre som folkevalgt er å prioritere folket først.

Fattig bydel

Bydel Grorud er den fattigste bydelen i Oslo, og bydelsøkonomien er trang. Adrian Smith Stenberg understreker at pengene må komme folk i bydelen til gode.

– Det blir spennende å se hva som blir resultatet ved det møte i bydelsutvalget.

annonse

– De som sier de kjemper for arbeidere skal altså innvilge seg selv høyere honorarer, og sørge for at arbeidere får det vanskeligere. 

Denne periodens første møte i bydelsutvalget på Grorud vil finnes sted 24. oktober.

Resett har kontaktet Grorud Arbeiderparti for en kommentar til saken. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon