En arbeider fjerner onsdag plakaten som reklamerer for forhåndskampen mellom Los Angeles Lakers og Brooklyn Nets i Shanghai torsdag. NBA utsatte onsdag pressetreffene i Shanghai for lagene, etter den kinkige situasjonen som er oppstått. Det er nå usikkert om kampen i det hele tatt vil bli spilt. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

Alle NBAs offisielle samarbeidspartnere i Kina har kuttet basketligaen som en het potet, etter kontroversen om Houston Rockets-direktørens Hongkong-tweet.

Det skriver CNN onsdag , som har gått gjennom pressemeldinger fra medier og alle de elleve selskapene i Kina som står på NBA Chinas liste over offisielle partnere. Av uttalelsene framgår det at det er foreløpig kroken på døra for den nordamerikanske basketligaen.

– Kjemp for frihet. Støtt Hongkong, skrev Houston Rockets’ sportsdirektør Daryl Morey i helga. Tweeten ble senere slettet, og Houston Rockets forsøkte å begrense skaden av de negative reaksjonene, både Kinas reaksjoner og kritiske røster i USA som anklaget NBA og laget for å gi etter for Kina.

annonse

Det har tydeligvis ikke hjulpet på reaksjonen fra kinesisk side.

Onsdag ble plakater som reklamerer for forhåndskampen mellom Los Angeles Lakers og Brooklyn Nets i Shanghai torsdag fjernet i byen. NBA utsatte onsdag pressetreffene i Shanghai for lagene, etter den kinkige situasjonen som er oppstått. Det er nå usikkert om kampen i det hele tatt vil bli spilt.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.