Senator Bernie Sanders. Foto: Wilson Ring / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Presidentkandidat Bernie Sanders sier han forsnakket seg da han varslet et lavere tempo i valgkampen etter hjerteinfarktet.

Senatoren fra Vermont trakk tilbake sin uttalelse i et intervju med NBC bare dagen etter at han viste til helsesituasjonen og behovet en viss justering av valgkampanjens forløp.

– Vi går tilbake i en aktiv og pågående valgkamp med fynd og klem, forsikrer den 78 år gamle demokratiske kandidaten.

annonse

Sanders ble i forrige uke innlagt med brystsmerter mens han var i Las Vegas. Først fikk han innsatt to stenter for å blokke ut en åre til hjertet. To dager senere ble det sagt at han hadde hatt et hjerteinfarkt.

I intervjuet avviste Sanders alle påstander om at hans medarbeidere hadde dekket over alvoret i det som hendte. Han innrømmet at hans fortsatt konsulterer leger for å få full kunnskap om hva som skjer med kroppen.

Helse og alder er et ømtålig tema i Sanders’ valgkamp. Skulle han bli valgt i 2020, blir han den eldste demokratiske presidentkandidaten noensinne. Men det vil også rivalen Joe Biden bli med sine 76 år, skulle det være han som trekker det lengste strået.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon