Demonstrasjon mot IS (Den islamske stat) og Profetens Ummah. Audun Lysbakken (SV) og Abid Raja (V) bærer en parole sammen i toget. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
annonse
annonse

Skiftet i amerikansk utenrikspolitikk i mindre idealistisk og mer realistisk retning med Donald Trump som president har fått store geopolitiske konsekvenser. Men det har også ført til noen interessante politiske saltomortaler i norsk politikk. 

USA trekker nå ut sine styrker av Syria. Hvis vi ser på vår nære historie har den norske venstresiden, særlig den radikale fløyen av Sosialistisk Venstreparti (SV) og Rødt, vært sterke motstandere av amerikansk intervensjonisme i Midtøsten. Vi husker vel alle da SV-ere protesterte på plenen i Stortinget, fordi deres egen regjering sendte F-16-fly til Afghanistan. 

Les også: Pentagon: USA støtter ikke tyrkisk militæroperasjon i Nord-Syria

annonse

I dag står nok en gang venstresiden på barrikadene. Rødt ønsker innkalling til hastemøte i Stortinget fordi USA trekker ut sine styrker av Syria, noe som åpner for en tyrkisk intervensjon mot terrorgruppen YPG / PKK som har fått et sterkt fotfeste i Nord-Syria.

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang. Ikke abonnent? Les mer her.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474